4 Temmuz 2009 Cumartesi

Lakers Artest'i kaptı



Lakers - Ron Artest flörtünü , Ariza'nın Rockets'la görüştüğünü falan anlatan postumuzu yayınlayalı 36 saat bile olmadı ki , hemen hemen ne yazdıysak gelmiş. Merak etmeyin , bizim yaygaracı tahmin gazeteleri gibi '' KRALIYIZ '' falan demeyeceğim :) Tam aksine ben bir fısıltıya '' Olmaz canım mümkünü yok '' demeyedurayım , ertesi gün çakılır imzalar :) Yine öyle oldu , bu söylentiyi ilk duyduğumda '' yok artık canım '' demiştim.



Evet efendim , girizgahtan da anlaşıldığı üzere Lakers Ron Artest'ı Rockets'in elinden çekip aldı. Enteresan bir geçiş oldu. Bu Artest bu defa neyin peşinde merak ediyorum. Keza anlaşma detayları hakkında özellikle parasal hususlarda pek bilgi verilmedi medyaya. Tahminlere göre Artest 3 yıl için 18.7 milyon dolar alacak. Hayırlı uğurlu olsun diyelim , resimde maç içinde bir birini yiyen Kobe - Artest ikilisi bu defa aynı amaç için aynı formayı terletecek.


Umarım aynı formayı giyerken de bu tip manzaraları bize göstermezler. Kobe hakkında hiç bir şüphem yok da , Artest'a pek güvendiğim söylenemez. Hayırlısı olsun , Lakers yönetimi yaş tahtaya basmaz bilirsiniz.


Trevor Ariza geçişine müsadenizle ayrı bir post ayıracağım. Keza Ariza ve onun Rockets'a geçişi araya dereye sıkıştırılacak bir detay olmaktan çok daha fazlası oluverdi.

4 yorum:

muribbi dedi ki...

rockets arizayı alıp artesti yollayarak lakersa mükemmel bir kazık saplamış oldu. hadi hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Ariza çok iyi seçim. T-Mac planının negatif yönde işlemesi durumunda o sorumluluğu önemli ölçüde alabilir Ariza , buna hazır olduğunu düşünüyorum.

T-Mac'i de takas edebilirlermiş. AK47'yle takası falan gündemdeymiş ama aslı var mı bilemiyorm

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Yalnız benim bildiğim bu iki oyuncu aralarında takas edilmedi. Yani Artest for Ariza gibi bir durum olmadı. Her ikisi de yeni kontratlarını yeni takımlarıyla imzaladılar. O bakımdan al Ariza'yı ver Artest'i gibi bir şey olmadı bu.

Ariza'nın şampiyonluk kazanılması durumunda gideceği aşikardı zaten. Hatta şimdi Odom da gidebilir. Olur da Odom'u da ellerinde tutarlarsa muhteşem olur , Artest hamlesi de anlam kazanmış olur.

Arka alanı Artest ve Kobe'yle , ön alanı da Bynum ve Odom'la savunmak pek bi tatlı olur açıkçası

Beercholic dedi ki...

Bir de şu olay var. Şampiyon takım ertesi sene bir tokluk hisseder. Mesela bu sene hiç oyuncu almasak bu tokluk hissini ertesi sene hissedecektik. Ama bir oyuncu bile bu olayı olumlu yönde değiştirebilir. Hele de Artest gibi yüzüğe ve başarıya aç, hırslı bir oyuncunun takıma gelmesi bence çok olumlu bir özellik. Zaman zaman onun sayesinde oyuncular ateşlenecek, hırslanacak ve maçlar kazanacağız. Öyle umuyorum.