30 Temmuz 2009 Perşembe

Umut ışığı



Lee'nin göğsündeki New York yazısı , çok yakında Bulls'a dönebilir.

Şöyle bir ihtimalin varlığı sallıyor kulisleri : Şayet David Lee Knicks'le yeniden anlaşamazsa , Chicago Bulls Tyrus Thomas + Kirk Hinrich ikilisini takas pakedi olarak Donnie Walsh'a sunacak.

Havada kaparlar , aha buraya yazıyorum. Aylardır Jason Kidd'inden Andre Miller'ına kadar her oyun kurucuya kancayı takıp da havasını alan Knicks , Hinrich'e ve uzun boşluğunu doldurması muhtemel , ayrıca D'Antoni'nin Run & Gun'ında başarılı olabilecek atletik bir uzun olan Thomas'a tav olmaması zor.

Aslına bakarsanız bütün yazı pas geçen Knicks , bunu beceriksizlikten ötede bir politika olarak uyguluyor. Bu hamlesizlik de aslında bir hamle. Bu politika onlara belki 1 yıl kaybettirecek ancak gelecek yaz kontratları sona erecek olan yıldızlardan iki tanesiyle birden anlaşabilecek kadar salary cap'e sahip olabilecekler. Bu genişliğe sahip NBA takımı sayısı çok az.

Hele ki Knicks'in Lebron'u ve Bosh'u ne kadar istediği düşünüldüğünde , aslında bu sessizliğin ardında derin planlar yattığı sonucuna ulaşmak gayet mümkün. Kötü geçecek sezonun ardından Draft'te üst sıralardan oyuncu seçme hakkı da cabası.

Ancak bu taraftarı da küstürmemek , daha da önemlisi takıma katma planları yapılan oyunculara bir şeyler vaadedebilmek lazım.

İşte bu bağlamda Knicks'in , '' biraz umut ışığı '' sızdırması gerekiyor gelecek yaz FA olacak oyunculara ve taraftarlara.

Aylardır böyle bir ışık yakabilmiş değiller. Hinrich & Thomas ikilisi ne kadar aydınlatır bilemiyorum ancak Lee'nin imzalamama sebebi sadece maddiyattan ibaret değilse , elden çıkarmak adına yapılacak doğru hamlelerden biri olur diye düşünüyorum.

2010'a full kasa hazırlanmak güzel şey de , biraz da umut ışığı yaymak lazım sağa sola.

All-Star kalibresinde bir FA olsanız , şu anki Knicks'e gider misiniz ?

Ben Hinrich'li Thomas'lı Knicks'e bile gitmezdim şahsen.

Hiç yorum yok: