25 Temmuz 2009 Cumartesi

Miller , Blazers , Boozer , Odom vs.


Beklenen oldu ve Miller , Sixers'dan koptu. Yeni takım , yeni forma : Portland Trail Blazers.

Blazers'ın uzun zamandır yaptığı girişimler nihayet 33 yaşında da olsa bir meyve verdi. David Lee , Paul Millsap ve Hidayet'e yönelik operasyonların başarısız olmasının ardından nihayet elle tutulur gözle görülür kesin nitelikte bir hamle yaptılar.

Aslına bakarsanız Boozer, Lee , Odom , Millsap gibi isimlerin her birinin Blazers'la anıldığı ve hatta Millsap'le sözleşme imzalandığı bir kısa mazisi var Blazers'ın. Bu durumda bu isimlerin yanında Miller hamlesi biraz enteresan duruyor , ama arada kaçırılan bir detay var. Bulls-Jazz-Blazers üçlüsünü kapsayan ( bunun Pistons'lusu da çıktı bir aralar ) bir takas senaryosu vardı. Hatta bunların dışında Blazers'ın Hinrich , Felton gibi isimlerle temas halinde olduğu bile duyuruldu bir ara. ( nitekim yazmışız da ... Aynı postta Bulls-Blazers-Jazz takas senaryosu da yer alıyor.) Demem o ki Blazers ön planda bir uzun arayışında olsa da arkadan arkadan bir oyun kurucu kollamaya da devam ediyordu. A planında aradıkları uzunu henüz bulamasalar da B planı dahilinde Miller'ı cebe koymaları güzel bir hamle olmuş.

Miller yaşı ve deneyimleri itibarıyle gayet tecrübeli bir oyuncu. Uzun mesafeli şutu olmasa da zaman zaman skorer kimliğe de bürünebilen ve canı istediğinde iyi pas dağıtabilen bir isim. Blazers'ın genç kadrosunda zamanında ligin assist kralı olmuş biri olarak mental anlamda büyük görevini üstlenmesi bir yana , topu elinde tutup değerlendirebilecek , hücumda topa rahatlıkla hükmedebilecek bir isim olarak Blazers beşinde yer alması önemli katkı sağlayacaktır. Neticede kaliteli ancak hala genç bir kadro söz konusu. Baskı altında oynayacakları dakikalarda , topu rakip yarı sahaya götüren , potaya sırtını dönüp göz ucuyla olup biteni seyreden , el kol sallayarak diğer dörtlüyü yönlendirebilen , kısacası '' has oyun kurucu '' sıfatını taşıyabilen birinin Blazers beşinde yer alması Miller'a 3 yıl için 21 milyon dolar getirecek sözleşme imzalanana kadar büyük bir ihtiyaçtı Blazers için.


Artık öyle bir ihtiyaç yok. Böylece Felton , Hinrich gibi defterler ve dolayısıyla Boozer'ın üçlü takas muhabbeti de sona ermişe benziyor.
Jazz de zaten Boozer görüşmelerini kısa bir süreliğine askıya almışa benziyor. Heat baskısından mıdır , yoksa '' Bir de Dumars'ı dinleyelim bakalım '' mantığı mı güdüyorlar bilemiyorum ancak bir kaç gün önce '' Her an her dakika takas edilebilir '' dediğimiz Boozer an itibarıyle kızağa çekilmiş durumda.



Öte yandan Miller'ın hala bir halt becerememiş Knicks'le günlerce görüşüp Blazers'la anlaşması da Knicks adına gerçekten düşündürücü. Bu elden kaçırdıkları kaçıncı FA bilemiyorum. Ya çok beceriksizler , ya da çok cimriler. Keza Miller'ın istediği kontrat 3 yıl için 30 milyon civarıydı.
Bu arada '' Yaşlanan adamın uzun ve yüklü kontrat isteme arzusu ''ndan söz etmişken Odom'a değinmeden de olmaz. Lamar ile Lakers arasındaki görüşmeler yeniden başlamış. Söylentiye göre 4 yıl için 40 milyona fit olmuş taraflar. Odom'suz Lakers'ın işi zordu , en sıcak ve tatlı yol Odom'un Lakers'ta kalmasıydı. Hala kesinleşen bir şey yok ama eli kulağındadır.


David Lee'ye de 5 yıl için istediği 60 milyon doları , salary cap'i müsait takımların hiç biri henüz vermiş değil. E o kadar da etmez zaten , iyidir hoştur da yıllık 12 milyon eder be kardeşim ! Blazers ona hakettiği değeri 7-8 milyon civarıyla teklif etmişti ancak Lee ve menejeri buna yanaşmadılar. Son gelişme ise Lee'nin Bulls'a gidebileceği yönünde. Söylentiye göre Donnie Walsh ve tayfası Lee'ye sözleşme imzalayıp onu takas edecekler. Takasın Bulls cephesindeki ismi kim ola ki? Bence Tyrus Thomas'tır.

Son olarak guard arayışındaki Sixers ve Knicks'in NBA'e dönmeye hazırlanan Carlos Arroyo'yla ilgilendiğine değinip saygılarımızı sunalım.

Hiç yorum yok: