9 Temmuz 2009 Perşembe

NBA Gündemi - 9 Temmuz '09



Mekan ve dolayısıyla otel değiştirmiş olduğumuzdan ötürü wireless denen nimetten mahrum kalmış durumdayız. Gerçi var da , bağlantı problemleri oluyor.



Her neyse ... 8 Temmuz'un gelip geçivermesiyle birlikte son gün bombaları bir bir patlamış. Söylemesi ayıp meydana gelen gelişmelerin her birini de gerçekleşmeden önce buradan değerli okuyucularımıza çıtlatmıştık.



Vakit darken , topluca tek bir postta birleştireyim istedim. Bakın hele NBA Kazanında neler kaynamış 2 günde ? :


Celtics Wallace'la imzaladı

Haber : Sheed , beklenildiği üzere Boston Celtics'le anlaştı. 2 yılın karşılığı 13.6 milyon dolar.


Yorum : Celtics , veteran kadrosuna muazzam bir takviye yapmış oldu. Bu yıl KG'nin boşluğunun kendilerine teşkil ettiği problemleri çözmek adına kararlıydılar , keza KG'nin sakatlığı büyüyü bozmuş ve Celtics'i peşpeşe ikinci şampiyonluk yolunda yarıda bırakmıştı. KG'yi aratmayacak bir alternatif olması açısından Sheed gayet isabetli bir seçim. Pistons'taki vadesi de dolmuştu zaten , gayet isabetli...



Celtics'in geleneksel bir şampiyon konsepti var. Hani Amerika'lılar unique derler , Celtics de tam anlamıyla tümüyle özgün , farklı bir NBA markası. Hani bunu neden söylüyorum ; Celtics'in ligin en çok teknik faül alan oyuncusunu bile transfer ettikten sonra adam edebilecek bir camia olduğunu ifade etmek için. Bilmem anlatabildim mi ?


Eminim Sheed Celtics'e , Pistons'taki verimli günlerinde kattığı faydayı sağlamayı başaracaktır.


Grant Hill'in son akıbeti nedir bilemiyorum ama onu da alırlarsa Celt'ler yeniden Doğu'nun zirvesine ( sağlıklı bir de KG'yle belki de yeniden NBA'in zirvesine ) tırmanacaklardır.


Pistons'un yeni koçu Kuester

Haber : Detroit Pistons , Avery Johnson'la anlaşma sağlayamayınca alternatif olarak Kuester'a yöneldi ve 2003-04 sezonunda şampiyon takımın asistan koçluğunu yapmış bulunan tecrübeli koçla el sıkıştı.


Yorum : Hayırlı uğurlu olsun. En çok merak ettiğim şey McDyess ve Sheed'in gidişinin ardından Pivot olarak kimi takıma katacağı.



McDyess Spurs'te

Haber : Detroit Pistons'la olan sözleşmesi sona eren tecrübeli uzun Antonio McDyess , San Antonio Spurs'le anlaştı. 3 yıllık kontratın bedeli 15 milyon dolar.


Yorum : Spurs'ten akıllıca bir hamle daha. FA Piyasasının gizli cevheriydi aslında McDyess. Özellikle Dwight Howard , Emeka Okafor , Tim Duncan gibi uzunlara iyi bir back-up teşkil etmesi ve sahadayken asını aratmaması onu cazip kılan etkenlerdi. Haliyle saman altından da olsa bir çok takım onu istiyordu. O da Spurs'ü istiyor olmalı ki Cavs ve Pistons'un sözleşme tekliflerini reddederek Spurs'le anlaşmayı tercih etti.


Dediğim gibi , pek göz önünde olmasa da çaktırmadan çok şey katıyor McDyess doğru şekilde kullanıldığında.


Spurs adına sevinsem de Pistons için endişeliyim. Sheed'in ardından McDyess de kaybedildi. Uzun diye Prince'i falan mı oynatacaklar cidden merak ediyorum. Ya da Doğu'da Magic'in Howard'ıyla , Celtics'in Sheed'iyle KG'siyle Perkins'iyle , Cavaliers'ın Shaq'ıyla nasıl mücadelede edeceklerini kara kara düşünüyorum açıkçası.


Umarım Iverson'u sepetlerken takıma adam gibi bir uzun kazandırırlar. Bari giderken bir işe yarasın şu adam.


Marion bombası patladı

Haber : Dallas Mavericks Basketbol Operasyonları Sorumlusu Donnie Nelson, Toronto Raptors ve Memphis Grizzlies ile gerçekleştirmiş olduğu üçlü takas sonrası Shawn Marion'ı kadrosuna dahil etti. 31 yaşındaki Shawn Marion, Toronto Raptors ile 5 yıllık $39milyon değerindeki sözleşmeyi imzaladıktan sonra Dallas Mavericks'e takas edildi. Gerçekleştirilen takasa göre Shawn Marion ile birlikte Kris Humphries ve Greg Buckner Dallas Mavericks'e, Jerry Stackhouse ve Quincy Douby ise Memphis Grizzlies'a gönderildi. Takasta üçüncü takım olan Toronto Raptors ise veteran Devean George ile birlikte Antoine Wright'ı kadrosuna kattı.


Yorum : Efendim ben Marion bombasına değil de , takasın üç takımlı olmasına ve ufak detaylarına şaşırdım. Hidayet'in gelişinden sonra Marion'un gönderileceği zaten aşikardı. Ki Marion'un Mavericks'e takas olacağına kadar da belirtmiştik bir kaç post öncesine bakarsanız...


Bu takasa basit mantıkla bakıp Mavericks karlı çıktı demek istemiyorum. Seneye bu zamanlar ortalık birbirine girmiş olacak , ince hesapları hoş görmek gerek. Ama yine de düz bir bakış açısıyla Mavericks'in Marion'u alması iyi olmuş. Stack - Wright - George üçlüsü herhangi bir takımda dişe dokunur işler çıkarabilecek isimler ancak Marion'un da doğru rotasyonda kullanıldığında ne kadar özel bir oyuncu olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Yine de Mavericks'teki tezahürünü görmeden konuşmak çok yanlış. Bu adam son bir kaç senede kaç kez takım değiştirdi sayabilmiş değilim , Mavericks'ten de gidiverirse pek şaşırmam.


Back-up uzun olarak Humpries'e sevindim , veteran savunmacı Buckner da her zaman benim için tatlı bir oyuncu olarak göze çarpmıştır. Kısa savunmasında takıma bir şeyler kazandıran , aynı zamanda şut da sokabilen , bir nevi bir kaç gömlek küçüğünden Shane Battier gibi bir tip. Mavericks'teki görevi ve vadesi ne olur bilemiyorum ama arasıra koyun sahaya , gayet güzel iş yapar.


Stack Grizzlies'ta sürpriz çıkışlara imza atabilir. Mavericks'liler '' Biz ne yaptık ? '' demesin. Süre ve sorumluluk aldığında skorer ve delici bir kimliğe bürünebiliyor Stackhouse.


Raptors ise Hidayet'le zaten büyük balığı kaptığı için , bu takastan ne alıp verdikleri pek umurlarında da değil açıkçası. Gelecek sene Bosh'u ellerinde tutmaya ve bir kaç akıllı hamleyle iddiali bir takım haline gelmeye çalışıyorlar. Gene de George tecrübesiyle , Wright da dinamizmiyle hiç bir beklentinin olmadığı bir ortamda göze girebilirler.


Marion Suns'taki parlak günlerinin ardından gittiği her takıma umut saçmış , nispeten de faydalı olmuştu. Umarım bu defa taşlar yarım yamalak değil , tam olarak yerine oturur da Mavs yeniden batıda iddialı konuma gelir.


Şahsen ben biraz bulanık görüyorum son manzarayı.



Son olarak ...


Pacers Nuggets'le yeniden anlaşamayan Dahntay Jones'u kapmış. Pacers'ın oyun yapısında da delici rolü üstlenip hoş smaçlar izletir artık bize.


Varejao da hiç bir yere gitmiyor. Shaq'le birlikte '' Krala bir yüzük kazandırma '' vazifesi için ter dökmeye devam edecek.


Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok: