10 Temmuz 2009 Cuma

NBA Gündemi - 10 Temmuz '09


- Hidayet'i Toronto'ya kaptıran Blazers yeni hamleler için aday kolluyor. Brandon Bass , Lamar Odom , Raymond Felton , Kirk Hinrich , Paul Millsap ... İlgilendikleri isimlerden sadece bir kaçı.


- Mehmet OKUR kontratını tamamlamayı yeğlediği takımı Utah Jazz'le olan sözleşmesini 2 yıl uzattı. Yeni kontratoya göre Memo 21 milyon doların altına imzasını attı.


- Öte yandan takımda kalmak istediğini beyan eden Carlos Boozer'ın akıbeti hala muamma. Bir taraftar sitesinde yapılan ankete göre Jazz taraftarlarının %72'si , takımda kalmak istediğini söyleyen Boozer'a güvenmiyor ve her 3 maçın 1'ini kaçırıp oynadığı maçlarda da savunma yapmayan bir de üstüne üstlük takımda kalmak istediğini söyleyen oyuncuyu takımda istemiyor.


- Bu bağlamda da Boozer'la ilgili söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Gündem bir diğer üçlü takasın ayak sesleriyle sallanıyor desem abartmış olmam. Senaryoya göre Boozer Bulls'un yolunu tutarken Kirk Hinrich Blazers'a , Tyrus Thomas da Jazz'e katılıyor. Şimdilik kağıt üzerinde gibi gözüken bu söylentiye karşı teori ise Bulls'un uzun hakkını Boozer'dan yana kullanmaktansa daha genç (25) bir uzun olan Bosh'un serbest kalmasını bekleyeceği şeklinde lanse ediliyor.


- Bulls oyuncusu Tyrus Thomas'ın facebook profilinde ve Twitter.com'daki blogundaki ifadelerinde : '' Deron Williams'la birlikte oynamak harika olur ! '' türünde cümlelerin yer alması da bu söylentilerin gerçeklik payını arttırıyor.


- Takım içinde bir kaynaktan alınan bilgiye göre Knicks Grant Hill'le anlaşamazsa ibreyi Andre Miller'a çevirecek. Ancak buna gerek kalmayacağa benziyor , keza Hill'in eşi Tamia New York'ta olmak istediğini eşine söylemiş , bu da Hill'i Knicks'e yaklaştıran etken olarak göze çarpıyor.


- Hill'e '' buraya gel , şuraya git '' diyen sadece eşi değil. Doc Rivers'ın ardından Ray Allen ve sırasıyla Paul Pierce ve Kevin Garnett de tecrübeli veteranı aramaya hazırlanıyor. Hatta Allen aramış bile. Keza Allen , verdiği demeçte '' Kendisiyle görüştüm , biz zaten iyi arkadaşız '' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti : '' Neye ihtiyacın var ? Boston'a gel , burada beraber olalım. Biz birlikte olmalıyız çünkü ben kendim için ne istiyorsam bir dostum olarak senin için de onu en az kendim için istediğim kadar arzuluyorum. Tabi hangi takıma gideceğin konusunda aklını karıştırmak istemiyorum , ancak birlikte başarılar kazanma umudu güzel bir şey. Sheed bu umuda tutunarak aramıza katıldı , umarım sen de bize katılırsın. ''



- Knicks'in ince planları arasında Jared Jeffries'i yeniden Wizards'a gönderip Mike James'i almak da var.


- Pistons'un Sheed'in ve McDyess'ın yerini doldurmasını planladığı uzun adayları Glen Davis ve Brandon Bass !



Hiç yorum yok: