12 Temmuz 2009 Pazar

M.J'in ardından





Her ne kadar jenerasyon itibarıyle ona biraz geç kalmış olsam da , tıpkı bugün yeryüzünde nefes alan tüm insanlarda olduğu gibi bende de Michael Jackson'un kaçınılmaz izleri vardır. Hiç hiç müzikle ilgilenmeyen birinde bile , MJ'in bu sözü geçen kaçınılmaz izlerinden söz etmek mümkün.

Tıpkı basketbolla alakası olmayan bir kimsenin bile , basketbolun MJ'ini tanıyor olması gibi.

Vefatının üzerinden neredeyse 2 hafta geçti. Bugün hala gazetelerin bir köşesinde onun resmi var.

Aslında söylenecek çok şey var. Söylenmiş şeylerin sayısı da hiç az değil. Bir çok taziye , veda mesajı , üzüntüyü ifade eden demeçler ve hatta intiharlar okuyup duydum. Ancak MJ'in vedasına ilişkin kafama en çok kazınan cümle şu oldu : '' Bir devir kapandı. ''

Kendi açtığı devri , kendi ölümüyle kapattı Pop'un kralı.

Bugün , bu dakika bu satırlarda ondan bahsedişimin tek sebebi vefat etmiş olması değil.

Türlü türlü spekülasyonlar var ortada. Ölmediği , öldürüldüğü , intihar ettiği ve daha nicesi ...

Bugünkü sabah gazetesinin Günaydın ekinde ünlü söz yazarı Şehrazat'ın bir röportajı var. Pek meraklısı olmadığım için tamamını okumamakla beraber Jackson'un ölümüyle ilgili kısmı dikkatini cezbetti.

Şehrazat , onun öldürüldüğünü , daha doğrusu yıldırılmak sebebiyle intihara zorlandığını iddia ediyor.

Michael Jackson'u hayatının her safhasında çok iyi anladığını ve duygusal olarak aynı şeyleri paylaşıp ona karşılık gelebildiğini ifade eden tecübeli söz yazarı , Yaklaşık 6 sene önce Michael Jackson'un ipinin birileri tarafından çekildiğini iddia ediyor. Bunun sebebi ise , kardeşinin müslüman olmasının ardından müslüman cemaatlere yakınlaşan ve kimilerine göre Müslüman olan Jackson'un kitleler üzerindeki nüfuz gücü.

Jackson hiç bir zaman müslüman olduğuna dair bir açıklama yapmamakla beraber , hiç bir şekilde de bu durumu inkar edecek bir sinyal vermemişti hayattayken.


Şehrazat 4-5 milyon kişiyi aşkın bir kitlenin , Michael Jackson'un '' ölün '' demesi durumunda canını seve seve feda edeceğini , ve aynı kitlenin Jackson'un müslümanlığını öğrenmesi durumunda islam dinine geçebileceğini belirtiyor ve '' Amerika bunu kaldıramaz '' diyor. Bu savını ıspat etmek için de MJ'in ölümünün ardından gerçekleşen intihar vakalarını kanıt olarak gösteriyor.

Dünya tarihinde bir çok dine mensup kimseler belli aralıklarla zulme ve bugünkü modernize yapısıyla emperyalizme , sömürgeye ve asimile edilmeye mahkum edilmişlerdir. Gerek dinimizin yeryüzüne indiği tarihte , gerek de yakın zamanda bir çok insan , dini inançlarının gerekleri yüzünden çeşitli şekillerde hak mahrumiyetine mahrum bırakılmıştır.( Çalışkan ve disiplinli bir subayın , dinde dinin direği denilecek kadar altı çizilmiş , aynı zamanda 5 farzdan biri olarak vahyedilmiş bir vecibe olarak namaz kılması sebebiyle ömrünü verdiği mesleğinden atılması gibi. Polemiğe fazlasıyla açık bir konuya değindiğimin farkındayım , farklı bakış açıları farklı yorumlar getirecektir ve her türlü platformda olduğu gibi belki de benim blogumda da bu tip polemikler çıkabilecektir , şahsen hiç girmemeyi düşünüyorum. Bana adaletsiz geliyor böyle bir zulüm , hepsi bu.). Demem o ki , eğer bu sav doğruysa ( ki bu tip ulvi ( ! ) amaçlar için
bugüne değin insanlara yapılan şeyleri düşündüğümde bu bana gayet mümkün gibi geliyor ! ) bugün dünyada en çok tanınan , bilinen 3 isim soy isimden birini taşıyan Michael Jackson da , kral mral dinlenmeksizin bu zulme maruz kalmış demektir.

Adamın babası yaşıyor , kendisi toprağın altında. Gerçekten trajedik.

Her neyse , kokusu çıkar mı , yoksa bahsi geçen birileri tarafından bastırılır mı bilemiyorum ancak bu komplo teorisi kafamı kurcalamıyor değil.

Aynı gazetenin Mehmet Barlas köşesinde de '' Türkiye'de gazeteciliğin ve köşe yazarlığının , Amerika'da olduğu gibi faydalı bir şeyler insanlara okutmak için değil , kalem sahiplerinin ideolojilerinin okuyucularına empoze edilmesi için yapıldığını '' ifade eden bir köşe yazısı vardı.

Ben bu yazıyı böyle bir amaç için değil , dikkatimi çektiği ve kafamı kurcaladığı için yazdım.

Bilmenizi isterim.

Her neyse , bir devir kapandı. Umarım bu devrin sürecindeki gizli detayların ve bilinmezliklerin ortaya çıkışı , bizim bildiğimiz devirlerinki kadar gecikmez.

Huzur içinde yat Mike , seni özleyeceğiz.

Hiç yorum yok: