1 Temmuz 2009 Çarşamba

NBA Günlüğü - 1 Temmuz 2009




NBA'de FA sezonu hızlı başladı.


Detroit Pistons uzun zamandır peşinde olduğu Ben Gordon için somut bir adım atarak kendisini ve Bucks'ın henüz sözleşme yenilemediği Charlie Villanueva'yı Detroit'e davet etti. İkili şu dakikalarda Pistons yönetimiyle ve Dumars'la görüşüyor muhtemelen.


Knicks'te David Lee kıymete bindi. Doğu'nun başarı dolu günlere hasret takımı başarılı uzunuyla kontrat görüşmeleri için kolları sıvayadursun , Memphis Grizzlies Lee'ye 50 milyon dolarlık bir teklif sunarak sürprizi patlatmayı planlıyor.


Yao Ming'in kariyerinin tehlikeye girme riskinin de ortaya çıkışının ardından Rockets uzun arayışlarını hızlandırdı. Hedefte Magic'te adından söz ettiren M.Gortat var. Kesin bir temas yok an itibarıyle.


Warriors'ta hedefteki adam Amare Stoudemire. Sağlam bir teklif olabilirmiş. Bu şimdilik söylentiden ibaret bir şey , esas vurucu nokta Amare'nin menejeri Charles Grantham'ın yaptığı açıklama : '' Amare şampiyonluğa oynayan bir takımda yer almak istiyor. ''


Bu açıklama Amare için '' Az bir paraya Lakers'ta oynar mı acaba ? '' türünde söylentilerin çıkmasına sebep oldu. Kulak asmayın derim. En azından Odom hala Lakers'tayken.


Bu arada aynı Odom'la an itibarıyle Amare'nin takımı Suns ve bir diğer batı konferansı takımı Spurs ilgileniyor. Ancak yürekten çok salary cap ister bu işler. Odom için kararlı olan taraf biraz temizlik yapabilir , ( Blazers'ın salary boşluğu yaratıp Hidayet'e falan yanaşabilmesi için Sergio Rodriguez'i göndermesi gibi mesela ... ) buna da değinmiş bulunalım.


Gündemden kısa kısa :


- Mehmet Okur 1 yıl daha Jazz'de.


- Pistons Fabricio Oberto'yu serbest bıraktı.


- Mavericks'ten ayrılması gündemde olan J-Kidd'le , takım sahibi Mark Cuban özel bir görüşme yapacak.


2 yorum:

Beercholic dedi ki...

Aman, Amare Lakers'tan uzak Allah'a yakın olsun..

Kobebrynt dedi ki...

Niye ya :)