16 Temmuz 2009 Perşembe

Odom bilmecesi


Lakers yönetiminin özene bezene hazırlayıp menejerine sunduğu teklife Lamar Odom hiç bir tepki vermeyince kelimenin tam anlamıyla ipler koptu.
1979 doğumlu oyuncuya Lakers 3 yıl için 30 , 4 yıl için 36 milyon dolar teklif etmiş. Ancak Odom 5 yıllığına 50 milyon dolarlık bir kontrat istediği için her iki teklife de herhangi bir şekilde cevap vermemiş ve bunun üzerine de Lakers yönetiminde şalterler atmış. Teklifleri geri çekmişler.
Odom'un aslında 3 yıl için 30 milyon dolara evet demesi mantıklı ve bereketli gözüküyor ancak görünüşe bakılırsa menejeri ve Odom biraz daha garantici bir tavır sergiliyorlar. Evet , 3 ya da 4 yıllık kontrat sona erdiğinde Odom 33-34'ünü devirmiş bir veteran olacak. O saatten sonra yıllık 9-10 milyon dolaylarında gezinemeyeceği aşikar. Şimdiden 5 yılı da garanti altına almayı planlıyor. Ancak bu risk onu , şampiyonluk için kendisine ihtiyacı olan Lakers'dan koparıyor.
Odom'a Mavericks'in talip olduğunu yazmıştık. Daha doğrusu Mark Cuban ağzıyla söylemişti. Ancak bu şimdilik biraz zor gözüküyor. Aynı mevkiide Marion-Nowitzki ikilisine sahip Mavericks'in ne ekonomik olarak ne de mental perspektifte 3 yıllık 30 milyona burun kıvıran Odom'u tatmin etmesi pek mümkün gözükmüyor.
Odom şu an itibarıyle Heat'e yakın. Eski takımının patronu Riley Odom'u yeniden takımda görmek isteyeceğine dair sinyaller verdi.
Tüm bu gelişmelere rağmen Lakers arka alanda Kobe-Artest , ön alanda Odom-Bynum-Gasol planlarından ve şampiyonluk hayallerinden vazgeçmemiş olsa gerek. Yeni bir uzlaşma sürecine tanık olabiliriz. Benim merak ettiğim şey Odom'un Lakers'ta kalıp kalmayacağından ziyade , kalırsa nasıl bir kontratla kalacağı.
Bu arada unutmadan , Olympiakos'un Nate Robinson'a 2 yıl için 10 milyon dolar teklif ettiğibir dönemde Iverson'un yeni kontratı nasıl olacak onu da çok merak ediyorum.

Hiç yorum yok: