11 Temmuz 2009 Cumartesi

Sırada ne var ?


Blazers beklenen hamleyi yaptı ve Paul Millsap ile kontrat imzaladı. Jazz , 7 gün içerisinde kontratı karşılayamazsa Millsap yeni sezonda bir Blazer olarak parkelerde boy gösterecek.
4 yıllık anlaşmanın bedelinin 32 ila 36 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.
Mehmet OKUR'la sözleşme yenileyen ve şimdilik Boozer'ı herhangi bir şekilde elden çıkarma girişiminde bulunmayan Jazz'ın teklifi karşılayıp karşılamayacağı merak konusu oladursun , beni esas meraklandıran şey şayet Millsap'ın Blazers'a gelmesi durumunda Oden , Millsap , Aldridge ve Frye'den oluşan esas uzun dörtlüsü meydana gelmiş bulunacak olması. ( Back up uzunlar da cabası )
.
Zaten başka bir takımla anlaşması gündemde olan Frye bu durumda tam anlamıyla Abbas yolcu olur gibi.
Offseason'da süregelen rutine bir yenisi daha ekleneceğe benziyor.
Şayet Jazz teklifi karşılamaz da ( ki karşılamak istediklerine dair hiç bir şeyi ne duymuşum ne de okumuşum ... Ser verip sır vermiyor herifler ... ) Millsap'ı Blazers'a yar ederse önemli ölçüde kan kaybeder diye düşünüyorum. Mehmet'le sözleşme yenilemeleri güzel ancak Boozer'ın mevcut konumu ve geleceği hiç de güven telkin etmiyor.
Demem o ki dünkü NBA gündemi postumda değindiğim şekilde Tyrus Thomas'ı Jazz'e getirecek takas gerçekleşebilir.
Böylece Jazz hem Boozer'ı elden çıkararak önemli bir uzun hamlesi için cap space açabilir , hem de Millsap'ın gidişiyle kaybettiği kanı Thomas'la yeniden elde edebilir. Bulls uzun süredir planladığı uzun hamlesini yapmış bulunur , ayrıca topun ağzına gelip gelip duran Hinrich'i de PG arayışı bitmek bilmeyen Blazers'a göndermiş olur.
Karmaşık ama kafada şöyle bir toplayınca netleşiyor manzaralar.
Bakalım önümüzdeki günler neleri gösterecek.

Hiç yorum yok: