18 Şubat 2010 Perşembe

Takas çılgınlığı



Başları döndüren kafaları karıştıran takas çılgınlığı an itibarıyle patlak vermiş durumda. Her biri ayrı ayrı incelenecek , ilgili takımlara uzun ve kısa vadelerde yön verecek takas haberleri ardı ardına gelmeye başladı.


Milicic - Cardinal

New York Knicks , NBA'in en büyük hayalkırıklıklarından biri durumundaki Darko Milicic'i , Brian Cardinal karşılığında Timberwolves'a gönderdi. Aslına bakarsanız ikisi de pek işe yarar tipler değil ama yine de Wolves'un veteranı verip genci alması mevcut gidişatına ve yapılanmasına uyum gösteren bir şey gibi duruyor. Wolves cephesinde GM Kahn bu sezon sadece 8 maç oynayıp 2.0 sayı ortalama yakalayan Milicic için '' Onun son bir şansı olacaksa o da biz olacağız. Eğer tutunabilirse bizim için de onun için de iyi olur. Yok olmazsa bile yazın Avrupa'ya dönmeden önce NBA kariyerini hoş istatistiklerle bitirmesini istiyoruz. Kesinlikle rotasyonumuzda fırsat bulacak. '' dedi.

Hoş Milicic aynı düşüncede değil. Bu yaz sona erecek kontratının ardından Avrupa'ya döneceğini belirtiyor sırp oyuncu.

Takas sayesinde Knicks 1.8 milyonluk boşluğa kavuştu. 32'lik Cardinal'ı da serbest bırakıp Nate Robinson'u sepetleyebilecekleri yeni bir takas senaryosunu kovalayacaklar.

Jamison Cleveland'da !

Cleveland Cavs Amare Stoudemire - Antawn Jamison ikilisi arasında tercihini yaptı. Jamison artık Cavs'lı.

Cavs Ilgauskas , 2010 ilk tur draft hakkı ve Emir Preldzic'in haklarını Wizards'a gönderdi.

Wizards ayrıca Clippers'tan Al Thornton'u alıp karşılığında Clippers'a Drew Gooden'ı verdi.

Ayrıca Sebastian Telfair de artık Cavs'lı.

Gayet güzel oldu bence. Jamison Cleveland'de iyi işler çıkaracaktır. Savunmaları gevşetip açabilen bir oyuncu olması açısından , penetre canavarı Lebron'a da fazlasıyla faydalı olur diye düşünüyorum. Cavs bu hamleyle Stoudemire'ın gelişiyle oluşabilmesi muhtemel kaosu ( dün bahsetmiştim ) engellemesinin yanı sıra , takasına şiddetle karşı çıkılan J.J Hickson'u da takımda tutmuş oldu. Hickson - Jamison - Shaq - Varejao , şampiyonluk için yeterli bir kare as gibi gözüküyor. Wizards muhtemelen Ilgauskas'ı serbest bırakacak onu da belirtelim. Bilemiyorum Cavs yeniden alır mı...

Wizards ise çok temiz iş çıkarıyor. Son 1 haftada takımdan temizledikleri isimler Butler , Stevenson , Haywood , Jamison şeklinde. Bu oyuncuların kontratlarının toplamı ciddi bir salary cap boşluğu teşkil ediyor. İnanılmaz hızlı ve seri bir temizlik oluyor , bu yaza en ferah giren takımlardan biri olacak Wizards.

Gooden'ı yine muhtemelen serbest bırakır Clippers.

Diğer detaylara her şey netleşince değiniriz.

Kevin Martin Rockets'ta ! ( T-Mac, Landry , Dorsey , Thomas , Rodriguez, Armstrong ... )

Henüz tamamlanmayan süreç şöyle başladı :

Kevin Martin - Kenny Thomas - Hilton Armstrong - Sergio Rodriguez dörtlüsü Tracy McGrady - Carl Landry - Joey Dorsey ve bir miktar nakit karşılığı Rockets yolunu tuttu.

Süreç henüz tamamlanmadı çünkü Kings'le Knicks arasında tamamlanmak üzere olan bir görüşme var. Bu yeni pakede göre de T-Mac Knicks'li olacak , Jeffries de Knicks'ten ayrılmış olacak. O henüz netleşmedi.

En çok Landry adına şaşırdım. Eminim o da şaşırmıştır.


Salmons Bucks'ta !

Bulls Salmons'u Bucks'a takas etti. Henüz bedeli belli değil ama muhtemelen bu yaz kontratları bitecek olan Francisco Elson ve Kurt Thomas karşılığında olacak. Ya da bir diğer ihtimal Hakeem Warrick ve Joe Alexander.

Bucks Redd'in boşluğunu kapatacak bir isme kavuşurken Bulls da bu yaz için önemli bir salary cap esnekliği elde etmiş olacak.

Hiç yorum yok: