8 Şubat 2010 Pazartesi

NBA Tahminleri ( 8 Şubat '10 )


Dallas Mavericks @ Golden State Warriors

Maçla ilgili kısaca yorum yapayım , keza bugün radyo yayınımız olmadı ve hangi pick'i neden verdiğimizi açıklama fırsatımız da olmadı haliyle.

Mavericks , son 5 maçta 4 defa kaybettiği Warriors'a konuk oluyor. Bu defa işleri biraz daha kolay gibi gözükse de süregelen trendi göz ardı etmemek gerek. Warriors'da Ellis'le beraber takımın skor yükünü çeken Maggette bugün sakatlığı sebebiyle %99 sahada yer almayacak. Warriors bu durumda Ellis - Curry - Biedrins üçlüsüne kalıyor. Curry yetenekli ama hala bir çaylak , Biedrins ise eski formundan uzak. Açıkçası Mavericks için trendi kırmak adına bundan daha güzel bir fırsat yok. Şu an karşılarında belki de ligin en zayıf 2-3 takımından biri var Maggette'nin de yokluğunu hatırlarsak. Tek dezavantaj , deplasmanda olmaları gibi gözüküyor ki 16-10'luk deplasman karnesi olan bir takım için bu çok da büyük bir alarm sayılmaz. Don Nelson Mavericks'in şifresini iyi bilip çözen bir koç , ancak bu gece adeta eli kolu bağlı durumda. Bunca sakat , bunca yorgunluk , ve neredeyse tek adama indirgenmiş bir hücum potansiyeli... Wolves'a sürpriz fırsatı tanıyan Mavs için bunu telafi edebilme adına bir batı deplasmanı böylesine kolaylaşmışken biçilmiş kaftan.

Rick Carslie , son Wolves maçının ardından takımının daha sert ve müdafaa odaklı oynaması gerektiğine vurgu yaptı. '' Daha sert oynadığımızda işler yoluna girecek. Ne kadar sert oynarsak o kadar başarılı oluyoruz. '' demecini verdi. Mavs'ın bu gece kendilerine karşı 33.2 sayı ortalamasıyla oynayan Ellis'i durdurması , rahat bir galibiyet için yeterli olsa gerek.

Warriors 100 sayının altında kaldığı 12 maçı da kaybetti. Bu gece bu grafik Mavs için anahtar olacak. Carslie ve oyuncuları bunun farkındalar.

Kidd'in Curry'i iyi savunması gerekiyor , Dirk ise hücumda yapıp yapacaklarıyla Biedrins'i illa ki yoracaktır. Ancak Ellis'i durdurabilecek kilit bir isim yok gibi. Dolayısıyla bugün Warriors'a öngörülen 106 sayılık baremde de Ellis imzası olacağı şüphesiz. Maggette de yokken kim atacak ki o kadar sayıyı ? Sakatlanmadığı ya da büyük bir sürpriz olmadığı sürece en az 25-30 atacaktır.

Bu gece sahada yer almayacak olan Maggette'nin son 26 maçta 25.2 sayı ortalaması tutturduğunu şiddetle hatırlatıyorum. Bu muhteşem bir istikrar. İnanın hiç kolay bir iş değil.

Tüm bu doneler Mavericks'in rakibine biraz sertlik uygulaması durumunda maçı rahat kazanacağına , Warriors'da tüm yükün Ellis'in sırtına kalacağına işaret ediyor. Zaten her maç neredeyse maç boyu sahada kalan , ortalama 3-4 dakika dinlenebilen Ellis son periyotta yorulacaktır bu da Warriors hücum hattını zayıflatacaktır. Bu yüzden ilk yarısında daha fazla sayı olmasını beklediğim bu maçta son çeyrek beklenenden düşük bir skorla bitebilir.

Uzun lafın kısası , Mavericks için 1 ekstra batı deplasmanı galibiyeti için muhteşem bir fırsat bu. Dampier'sız da olsalar , deplasmanda da olsalar Warriors'un tek adamdan ibaret kalması kadar güzel bir fırsat yok. Ki 5-6 gün kadar önce oynanan maçı Mavs 110-101 kazanmış , Ellis 46 sayı atmış ve son çeyrekte de 55 sayı olmuştu.

Bundan daha fazlasının olacağını zannetmiyorum. Verilerin ve yorumum , aşağıda vereceğim seçimleri işaret ediyor :

Mavericks ML - 7.5/10
Monta Ellis 26.5 sayı üst 8/10
4.Çeyrek 54 sayı altı 7.5/10

Hiç yorum yok: