4 Şubat 2010 Perşembe

Phil Jackson'dan yeni rekor


Lakers'ın bu gece sabaha karşı oynayıp 99-97'lik skorla kazandığı Bobcats maçı , adamım PJ'e yeni bir unvan kazandırdı : Lakers tarihinde Lakers'la en çok maç kazanan antrenör.

Lakers'la 534'üncü galibiyetini alarak Pat Riley'i geride bırakan Jackson parlak koçluk kariyerine yeni bir unvanı daha eklemiş bulundu. Daha önceden Jordan'lı Bulls'u çalıştıran Jackson burada da 9 yılda 4 şampiyonluk yüzüğünün yanı sıra toplamda 545 maç kazanmış ve Bulls tarihinde de en çok maç kazanan koç olma unvanını elde etmişti.

Ayrıca NBA tarihinin en çok maç kazanan antrenörleri listesinde bu sezonun başı itibarıyle Larry Brown'u geride bırakarak 5'inci sıraya yükselen PJ konuyla ilgili : '' Lakers gibi bir takımı çalıştırma şansına sahip olmak her zaman özeldir. Bu süreçte büyük oyuncularla çalışma fırsatına eriştim ki bu da böyle seri galibiyetler alışımızı besleyen bir faktör. Bu rekoru asla şahsi rekorum olarak görmüyorum. '' demecini verdi. Tevazusuna ayrı hayranım.

Jackson'un koçluk başarılarına ilişkin rekorlar bunlardan da ibaret değil. Kendisi aynı zamanda NBA Play-off tarihinde de en çok maç kazanan koç oluşunun yanı sıra , normal sezon maçlarının %70'inden fazlasını kazanabilme başarısını gösterebilmiş tek koç da o.

En büyük hayallerimden biri , bir gün onunla tanışıp sohbet etmek. Zor ama Allah büyük diyorum. Belki bu yaz buralarda olur ?

Hiç yorum yok: