19 Şubat 2010 Cuma

Muhteşem Lebron & Muhteşem Nuggets


Bu gece sabaha karşı oynanan maç muhteşem bir kapışmaya sahne oldu. Nuggets ilk yarısını 8 sayı önde kapattığı maçın son çeyreğine 4 sayı geride girdi. Son çeyreği de 31-27'lik skorla 4 sayı önde kapatınca maç uzadı. 12-10'luk uzatma sonucu gülen taraf Nuggets oldu.

Batı'nın zirvesindeki Lakers'ı , bu gece 40 sayı 6 ribaund 7 assist yapan Melo olmadan , Staples Center'da Billups'ın muhteşem performansıyla yenen Nuggets , Doğu'nun zirvesindeki ekibi de yine deplasmanda , Quicken Loans Arena'da yenmeyi başardı.

Sanırım bu sezon , NBA'de bu bir ilk. Lakers da , Cavaliers da iç sahalarında neredeyse hiç maç kaybetmeyen ekipler. Nuggets her ikisine de kan kusturup galibiyeti bileğinin hakkıyla ikisinden de aldı. Play-off'a ne kadar hazır olduklarının bariz göstergesidir bence.

Bunun haricinde Lebron da sanırım NBA'de bir ilk olmayı başardı. Bir maçta 40 üzeri sayı , 15 ve üzeri assist , 10 ve üzeri ribaund yapan tek oyuncu olduğunu belirtmiş Spurs'lü DeJuan Blair twitter'ında , ve bundan ötürü LBJ'yi tebrik etmiş. NBA'in bir çok efsanevi performansa sahne olduğunu düşünüp '' Vardır yahu yapan '' diye içimden geçirmiyor değilim , araştırmak gerek. Ama yoksa da şaşırmam.


Bron'un 33'te 15 isabet ve 17'de 12 serbest atış isabetiyle elde ettiği 43 sayısı , 15 assist ve 13 ribaundu , dişli rakibi Melo'nun takımı olan Nuggets'ı yenmeye yetmedi.

Arşivlik bir maçtı , erken NBA finaliydi resmen. Torrente düşer düşmez indirip arşivlemek lazım.

Hiç yorum yok: