16 Şubat 2010 Salı

Amare'ye hücum



Takas yasağının kalkmasına 2 gün kala kadrolarını revize edip bu sezon şampiyonluğa oynamak isteyen takımlar ve 2010 yazına büyük bir salary cap boşluğu kollayan yeniden yapılanma peşindeki takımlar adeta start çizgisinde zilin sesini bekleyen yarış atları gibi , hatta daha amiyane bir tabirle kurbanının ölümünü bekleyen akbabalar gibi pusudalar.

Şartlar göz önüne alındığında takas edilmesi gündemde olan isimlerin başında Suns'lı Amar'e Stoudemire geliyor. Bir kaç gün sonra onun için Suns'lı demeyebiliriz. Keza Miami Heat ve Cleveland Cavaliers'ın Amare için ciddi girişimleri var.

Heat'in J.O'yu ve draft seçimlerini içeren bir paketle ( kontratı geçiyor J.O'nun da ) Amare'yi istediği ancak Suns'ın Michael Beasley'i içeren bir paket düşündüğü konuşuluyor. Heat'in Amare'yi alarak bu yıl Doğu'da iddialı olmak istediği , aksi takdirde de yaz döneminde Wade'i Lebron James , Chris Bosh gibi yine kontratı bitecek isimlerle tamamlamak isteyebileceği söz konusu.

Diğer talip Cavaliers'ın ise yine kontratı dolan Ilgauskas'la J.J Hickson'u Suns'a vererek Stoudemire'i almak istediği konuşuluyor.

Amare bu konuda Twitter'ına yazdığı bir iletiyle Cavaliers'a ne kadar yakın olduğunu belirtti. Amare Shaquille O'Neal'la birlikte oynamalarına ilişkin :

'' Artık birlikte oynayamayacağımı söylemeyi kesebilirsiniz. ''

demiş twitter'ında.

Bu şekilde Cleveland'a giderse Cavs'ı direk doğu konferansı şampiyonu ilan edebiliriz sanırım. Ilgauskas bu sene yokları oynuyor , varlığı yokluğu bir adeta. Hickson da vazgeçilmez bir isim değil. Williams - Lebron - Amare - Shaq gayet temiz bir kombinasyon olur. Doğu'da rakip tanımazlar.

Cavaliers'ın Warriors'lu Maggette'i istediği de söylenenler arasında. Ayrıca Amare işi olmazsa alternatif olarak Antawn Jamison veya Troy Murphy'e yöneleceklerini de belirtelim.

Ayrıca pivotsuz kalan Blazers Steve Blake & Travis Outlaw ikilisini Camby karşılığında Clippers'a verirse gayet iyi bir şey yapmış olur.

Hiç yorum yok: