16 Şubat 2010 Salı

Portland'a hızır uğradı



Akşamüstü bir önceki postta belirttiğim gibi , Blazers turnayı gözünden vurmuş ve pivotsuz kaldığı bir sezonda hızır gibi yetişen Marcus Camby'e kavuşmuş. Yine belirttiğim gibi Travis Outlaw - Steve Blake ve bir miktar nakit karşılığında.

Geçtiğimiz gün Blazers'ın aslında ne kadar ballı bir kulüp olduğunu düşünüyordum kendi kendime. Uzun uzun sıralamayayım ama Kevin Pritchard GM'liğinde hakikaten yepyeni dipdiri bir takım yarattılar ve bunda şans faktörü de elbette önemli yer tutuyordu. Aldridge'in ardından 2007 draft'ında Oden'i değil de bugün 29.7 sayı ortalamasıyla ligde krallığa oynayan Durant'ı seçselerdi neler olurdu diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Şans bir kez daha yüzlerine güldü ve kovulup GM koltuğuna geri döndüğünü duyurduğumuz Mike Dunleavy'nin ikramıyla Camby'e kavuştular. İsmi belli olmayan bir Clippers oyuncusu durumu çok güzel açıklamış : '' Bir yedek guard karşılığında takımın en iyi savunma oyuncusunu verdik. ''

Blazers adına çok sevindim. Tüm sakatlıklara ve pivotsuzluklarına rağmen batı konferansında play-off zorluyorlardı ve tüm bu yıpratıcı etkenler yüzünden kopma noktasına gelmişlerdi. All star molasının hemen peşisıra gelen takas sezonu ilaç gibi geldi Portland ekibine.

Camby tam anlamıyla nokta atışı diyebilirim. Pryzbilla ve Oden'in sezonu kapatışlarıyla bu denli sivrilmiş bir eksikliği , böyle kaliteli bir oyuncuyla bu kadar ucuz bir bedele kapatmak çok çok akıllıcaydı. Açıkçası Pritchard'ı tebrik etmek gerek.

Clippers'a da diyecek hiç bir sözüm yok. Kaman'ın performansı oldukça güven veriyor ancak bu Camby ve Kaman'dan başka hatrı sayılır uzunun olmadığı bir takımın iki kanadından birini Blake , Outlaw ve para gibi basit sayılabilecek bedellere değişmeye kesinlikle değmiyor.

Takaslar hakkında '' Kesin şu karlı çıktı '' diye konuşmayı oldum olası sevmemişimdir. Keza diğer takım öyle bir katakulli yapar ki bir anda '' Vay be demek bundanmış '' der ve dolayısıyla ters köşe olursunuz. Ancak bu defa sorumluluğu tüm cesaretimle üzerime alıp Blazers kesinlikle çok karlı çıktı diyebiliyorum. Bence nokta atışıydı. Umarım Camby sakatlanmaz ve Blazers hakederek yürüdüğü yolda tatmin edici sonuçlara ulaşır.

Hiç yorum yok: