14 Şubat 2010 Pazar

İlk bomba patladı


İki gün önce haberini verdiğimiz takas gerçekleşti. Bomba patlamak üzere demiştik , patladı.Wizards ve Mavericks takımları 7 oyuncuyu kapsayan takas konusunda el sıkıştılar.

Perşembe günü kalkacak olan takas yasağının ardından resmi olarak gerçekleştirilecek takasa göre Mavericks Josh Howard - Drew Gooden - James Singleton - Quinton Ross dörtlüsünü vererek karşılığında Wizards'tan Caron Butler - DeShawn Stevenson - Brendan Haywood üçlüsüyle beraber bir miktar da nakit alacak.

Yeni bir yapılanmaya ihtiyacı olan Wizards , Haywood ve Butler'ı bu sezon biten 22.5 milyonluk kontratıyla beraber T-Mac'e karşılık vermeyi planlarken Mavericks'ten gelen teklifi kabul etti ve bu sezon biten , gelecek yıl da opsiyonlu olan kontratıyla Josh Howard'ı kadrosuna kattı.

Howard'dan beklediği verimi alamayan Mavericks onun boşluğunu Butler'la doldurmayı planlıyor. Ayrıca Dampier'ın tek başına kalmasının yanı sıra sakatlıkla da boğuşması kovboyları yeni bir pivot arayışına sürüklemişti. Aslına bakarsanız bu boşluğu yaz döneminde Marcin Gortat'le kapatmayı istediler ancak Magic Gortat'ı elinde tutunca plan bu bahara kaldı.

Mavericks basketbol operasyonları sorumlusu Donnie Nelson takasla ilgili : Caron tam bir profesyonel ve sahanın her yerinden skor üretebilen bir all-star. Brendan da pivot pozisyonundaki sıkıntılarımızı atletik yapısıyla özellikle bloklarda , savunmada ve ribaundda çözmeye müsait bir isim. DeShawn'ın da ıspat ettiği bir yeteneği var. '' derken Wizards cephesi de başkan Ernie Grunfield'in açıklamasıyla : '' Elimizden kayıp giden sezon adına büyük hayalkırıklığı yaşıyoruz. Bir tazelenmeye ihtiyaç duyuyoruz ve bunu bize sağlayabilecek isimleri kadromuza kattık. Yeni isimler ayrıca bize uzun vadede esneklik sağlayacaklar. '' ifadelerini kullandı. Ayrıca '' Hala devam eden görüşmeler var, takas sezonunu bekliyoruz. '' diyerek Wizards'taki yenilenmenin boyutuna vurgu yapmış bulundu.

Butler bugüne kadarki her şey için Wizards camiasına ve taraftarlara teşekkür ederken , Mavericks takım sahibi Mark Cuban Josh Howard için '' Değişim bazen oyuncuları tazeleyip yeniden ateşler ve toparlanmalarını sağlar. Umarım Josh Wizards'ta yeniden kendi kimliğine bürünecektir '' dedi.

Ayrıca duydum ki Wizards Mavs guardı Beabouis'i de istemiş ancak Cuban onun dokunulamaz olduğunu öne sürerek vetolamış.

Bence güzel oldu. Butler Mavericks'in oyun düzeninde kendi yeteneklerini kullanabildiğinde harika bir eklenti teşkil edebilecek bir isim. En azından Howard'dan iyidir. Haywood saf bir pivot olarak gayet iyi ribaund çekiyor , savunma yapıyor , blok yapıyor ve eli sıcakken skor da üretebiliyor. Mavericks'e Gooden'ı aratmaz diye düşünüyorum. Bir tek Stevenson'dan yana şüphelerim var. Bence dönen Mavericks kurgusu için tam anlamıyla doğru oyuncu değil.Bir şekilde pakede dahil oldu , akıbeti hakkında inanın hiç bir fikrim yok.

Wizards Gooden-Ross-Singleton üçlüsüyle ne yapacak bilemiyorum.Belki yeniden takas ederler , belki de bir şekilde rotasyona oturturlar. Bu Saunders'ın ve Grunfield'ın bileceği iş. Ancak Howard fena seçim değil. Bu sezon tutar takımı. Zaten görünüşe bakılırsa Arenas vakasından sonra daha da kötüleşen gidişat ve Doğu'daki muhteşem play-off çekişmesinden çok çok geride kalmaları ve bu takasla birlikte gelen açıklamalar da gösteriyor ki bu sezondan ümidi kesmişler. Yeni bir yapılanma bir yenilenme yapacaklar.Bu yıl kontratı biten Howard'la birlikte bir de Arenas'ın da ipini çekebilirlerse ( 111 milyonluk kontratı var ) 2010 yazına ( ki herkes deli gibi o anı kolluyor ) büyük bir maddi esneklikle girebilirler. Bu da büyük oyunculara kanca atıp etrafına takım kurulabilecek 1-2 yeni taze süperstar kanını takıma katmak anlamına geliyor bildiğiniz üzere.

Hayırlı uğurlu olsun. Mavs adına sevindim şahsen. Kidd-Butler-Marion-Nowitzki-Haywood. Hiç fena bir beş değil. Wizards'ın yeniden yapılanması neleri getirecek onu da büyük merakla bekliyorum. Bu perşembe ortalık fena karışacak gibi.

Hiç yorum yok: