12 Şubat 2010 Cuma

İlk takas bombası patlamak üzere



NBA'de All-Star havası ortalığı kasıp kavururken GM'lerin gözü kulağı daha şimdiden takas aralığında.

Mavericks-Wizards takımları arasında yapılan görüşme , her an altı oyuncuyu kapsayan takasla sonuçlanabilir.

Takasın gerçekleşmesi durumunda Josh Howard ,Drew Gooden ve Quintin Ross Wizards yolunu tutarken , Brendan Haywood , Caron Butler ve DeShawn Stevenson üçlüsü Mavericks'e geçecek.

Mavericks , 2 sezondur istediği verimi alamadığı ve bu sezon itibarıyle de gözden iyice düşerek takas topunun ağzına koyduğu Josh Howard'ı göndererek yerine adam akıllı bir kısa forvet almayı planladığı gibi , işe yarar bir pivotu da uzun süredir kolluyor. Yazın Marcin Gortat'ı alarak bunu başarmayı planlamışlardı ancak Magic kontratını eşitleyerek Gortat'ı elinde tutmuştu hatırlarsanız. Caron Butler her ne kadar Saunders takımın başına geldiğinden beri istediği form düzeyini yakalayamasa da , hala Mavericks'teki yükünü layıkıyla taşıyabilecek kalitede bir isim. Haywood ise skor üretimi açısından Wizards'taki en iyi sezonunu geçiriyor. Bu açıdan Mavs için takasın oldukça avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Kidd-Butler-Marion-Nowitzki-Haywood ... Gayet güzel modifiye edilmiş olur kadro , ancak uyum ve birlikte oynama disiplini hala kopuk , keza dışarıdan bakıldığında çok afilli duran bu kadronun 3 oyuncusunun hepi topu 1 sezon önce başka takımlarda top koşturdukları düşünülürse şampiyonluğun biraz sınırları aşan bir hayal olduğu söylenebilir.

Bu takas Wizards'a önemli bir salary cap boşluğu açmasının yanısıra lüks vergisine de büyük kolaylık sağlayacak. Arenas-Crittenton olayının ardından mali açıdan nefes almış olacaklar. Ayrıca Howard da verimli olacaktır zira onun kontratının gelecek sezona ait kısmı takım opsiyonu şeklinde. Bu açıdan düşünüldüğünde Wizards'ın bu sezona çoktan havlu attığı söylenebilir. Artık ince ve radikal hesaplarla gelecekte neler yapacaklarını planlıyorlar. Arenas'ın kontratosu feshedilirse bu yaz Wizards'tan FA'lere yönelik sürpriz hamleler görebiliriz.

Herkes All-Star'ı bekliyordur şu saatlerde muhtemelen. Lakin ben All-Star bitse de gitsek modundayım. Zira sezon içerisinde her iki konferansta da durumlar fena karıştı , ince hesapların getirdiği zoraki sert oyun izleyiciye büyük seyir keyfi veriyor. Hele şu takas düdüğü de bir çalsın da ...

O zaman bakın neler oluyor. İlk bomba patladı patlayacak ...

Hiç yorum yok: