17 Şubat 2010 Çarşamba

Son gece , son maç



Bu gece onu NBA'de oynadığı 8 yıl boyunca giydiği Suns forması altında son kez izleyebiliriz.

Stoudemire , yarın kalkacak olan takas yasağıyla birlikte muhtemelen Miami ya da Cleveland yolunu tutacak. Menejeri Happy Walters basına verdiği demeçte bu gece Dallas'a karşı son maçını oynamasının yüksek ihtimal olduğunu vurgulamış ve '' Bu biraz duygusal bir durum olacak. Amare takımını gerçekten çok seviyor ve NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biriyle oynadığına inanıyor. '' demiş.

Suns GM'i Steve Kerr'ün ağzını ise bıçak açmıyor. Pozitif ya da negatif herhangi bir şey söylemeyen Kerr , şimdilik sadece teklifleri dinliyor.

Cleveland Hickson + Ilgauskas pakediyle bir adım daha önde duruyor gibi gözükse de , Heat'in Riley'le bir atak yapıp Amare'yi kapması da hiç sürpriz olmaz. Nihayetinde Riley'in tilki zekası kurt tecrübesi Steve Kerr gibi bir amatörü suya götürüp susuz getirmeye yeter de artar bile.

Ohio'daki Cavs taraftarları ise ikiye bölünmüş durumda : Kimileri Amare'nin sadece Hickson karşılığında büyük bir nimet olacağını ( Suns muhtemelen takastan sonra Ilgauskas'ın kontratını satın alarak serbest bırakacak. Bu durumda Cavs onunla yeniden imzalayacaktır. ) düşünürken , kimileri ise Hickson'un agresif , atletik ve sert oyununun geliştiğini , onun tamamlayıcı bir isim olarak takımda tutulması gerektiğine inanıyor ve Amare'nin gelişinin takım kimyasını negatif yönde etkileyeceğini düşünüyor. Bu düşüncenin temelinde de takım içi liderliği tartışılmaz olan Lebron'un bu dokunulmazlığının zayıflama ihtimali ve nihayetinde yazın başka bir takımla imzalama korkusu yatıyor.

Yorum olarak belirtin ; fazla vaktimiz kalmadı sayılır.

Sizce Amare'nin Cavs'a katılması onları ciddi bir şampiyonluk adayı mı yapar , yoksa Cavs'a bugün 43-11'lik bir dereceyi sağlamış takım kimyasını bozup Lebron'u düşüncelere mi sevkeder ?

Hiç yorum yok: