26 Ocak 2010 Salı

Tek tahmin / Tek kurşun ( 26 Ocak '10 )


Bu gece için önereceğim yegane bir seçim var , o da Suns - Bobcats maçından.

Fazla detaya boğmak istemiyorum , nihayetinde bu rakamların bana işaret ettiği bir seçim , bunu basketbola ilişkin yorumlarla karıştırmaya niyetim yok.

Bobcats ligin en iyi savunma yapan takımı. Deplasmanda çok kötüler ama bu takım olarak savunmacı kimliği deplasmana taşımadıkları anlamına gelmiyor. Suns'da ise işler umulduğu gibi gitmiyor. Son Bulls yenilgisi toparlanış sürecini allak bullak etti. Bu gece Bobcats'e karşı ikinci bir sürprizle karşılaşmak istemiyorlar. O yüzden işi sıkı tutmak durumundalar. Seyircinin de ağır desteği olacaktır.

Tüm bu kriterler ve +5.5'luk handikap da gösteriyor ki maç aslında kafa kafaya sayılır. Açıkçası Bobcats bu maçı son hücuma kadar götürürse pek şaşırmam , keza Suns pek de ümit vermedi son 1-2 haftalık süreçte.

Benzer takımlar / Benzer maçlar stratejim vardır. Her iki takımı da iç saha/dış saha gözeterek bu geceki rakiplerine benzer takımlarla yaptığı maçları incelerim.

Suns'ın ve Bobcats'in oyun tabiatı gereği , maçın ilk yarısında daha çok sayı olması muhtemel. Dolayısıyla 52'şerli bir şekilde bölüştürülmüş çeyrek totali seçeneklerinde , son iki çeyrek kafadan oldukça avantajlı zaten.

Bu yüzden 52 rakamı dikkatimi çekti. Nihayetinde kafa kafaya gideceği öngörülen bir maçın son çeyreği çekişmeli olacaktır. Savunma , hücumdan daha önplanda olacak bu gibi kritik bir süreçte. Bunun haricinde takımlar yoruldukları için hücumda karşılarındaki etkili savunmaları delmekte zorlanacaklar.

Tüm bu bilgiler ışığında , ilk çeyrek rakamının 52 olmasıyla son çeyrek rakamının 52 olması bana biraz anormal geldi. Üşenmeyip benzer takımlar / benzer maçlar incelemesini yaptım ve bu kritere uygun 8-9 civarı maçın hiçbirinde 52 sayıya ulaşılamadığını gördüm , gerek Suns , gerek Bobcats cephesinde.

Bu yüzden bu seçimi kendimce değerli buluyor ve öneriyorum.

Herkese iyi şanslar.

Pick : Suns - Bobcats 4. çeyrek 52 sayı altı
*****************
edit : WON

1 yorum:

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Çeyrek skoru : 21-15

;)