9 Ocak 2010 Cumartesi

Kabak tadı



Şu Arenas-Wizards-Silah mevzusu triosu iyiden iyiye kabak tadı vermeye başladı. NBA Yönetimi öyle hassas bir tavırla olaya yaklaşıyor , öyle bir titizlikle mevzuyu didikliyor ki hani bilmeyen biri ligi 14-15 yaşında çocukların oynadığı bir organizasyon sanar. Dünyanın en büyük profesyonellerinin ensesinden yularından bu denli tutmak nedir yahu ? FBI'ıydı , Polis teşkilatıydı , Stern'üydü bilmemnesiydi ... Öyle didikliyorlar , öyle de bunu medyaya malzeme yapıyorlar ki samimi söylüyorum bir ara şaka yapıyorlar diye düşündüm ciddi ciddi.

Okuduklarımdan ibaret bildiklerimle olayı özetlemek gerekirse ; Evvela olay patlak verdi. Gilbert Arenas'ın ( ona ayrı bir post ayırıyorum ) Washington'daki Verizon Center'daki soyunma odası içerisindeki dolabında iki adet boş tabanca bulundu. Arenas silahların dolabında ne işi olduğuna dair iddialara '' Kızım evdeyken evde silah bulundurmak istemedim '' gibi bir cevap vererek olayı geçiştirmeye çalıştı ancak NBA yönetimi olayı hiç hafife almadı , hatta ziyadesiyle mercek altına aldı.


Olaylar bununla da bitmedi , daha sonrasında da Crittenton olayı patlak verdi. Ortaya atılan iddiaya göre Arenas ve Crittenton , soyunma odasında kumar alacak-vereceği yüzünden birbirlerine silah çekmeye durdular.




Herkes buna spekülasyon gözüyle bakıp '' Yok artık canım '' derken , olayla ilgili aslı astarı belirsiz bir '' Kamera kaydı var '' iddiası atıldı ortaya.


Silsile bununla da bitmek bilmedi. Arenas Türk argosunun muazzam deyimiyle sıvamaktan geri durmadı. Maç öncesi yapılan seramoni'de ortadaki kahraman olarak resimde de görülen silahlı bang bang makarasını yaptı , bazısı ciddi bazısı öylesine tüm takım da ona eşlik edip dalgasını geçti.




Bu şaka Arenas'a muhtemelen 100 milyon dolara malolacak , onu birazdan yazacağım nasipse.


Silsile tüm hızıyla devam ediyor. Son bomba da NBA'in oyunculara uçakta kumar oynama yasağı getirmeyi planlamasıyla patlak verdi. Yahu ne oluyor be ? Evet NBA'in otoritesi güzel , evet dışarıdan profesyonel diye yaftaladığımız bu heriflerin bir çoğu onların tabiriyle bildiğin gangsta. Uyuşturucu da kullanıyorlar , kumar da oynuyorlar , gece hayatları da var , fazlasıyla egoları ve paraları , belalıları ve dolayısıyla silahları da var. Anladık anlamasına da , vur deyince de öldürmemek lazım. Hakikaten kabak tadı vermeye başladı.


Kumar dediysek de , bilemiyorum ne ölçüde oynanıyor ama , Phil Jackson dahi '' Ben de oynuyordum oyuncuyken , bunda bir şey yok , oyuncular gayet keyif alıyor uçakta oynarken , hem uçakta yasaklasanız ne olacak ki ? Otelde ya da evde oynamayacaklar mı ? '' diyorsa , bu bizim bildiğimiz batak ( ihaleli ) ayarında bir şeydir herhalde onlar için.


Neyse , beni bu kadar uzun bir post atacak kadar dolduran şey tüm bunlardan ziyade FBI'ın ve idari emniyet teşkilatının olayın izini seri katil cinayeti titizliğiyle sürüyor olması. Duyan soyunma odasında biri vurulan bir faili meçhulü araştırıyorlar sanacak. Neredeyse tüm takımın , ayrıca koç Saunders'ın da ifadesini aldılar.


Wizards yönetimi de olayı araştıran resmi birimlere ziyadesiyle destek veriyor. Hep beraber Arenas'ın ipini çekiyorlar vesselam. Öyle ya , 111 milyon dolar ödemişsin sen bu adama. Yapmışsın kontratı , bastırmışsın imzayı. Adam sakatlanmış , güç bela toparlanmış , tam geri mi geliyor derken bu defa de mental bir sakatlığa kurban gitmiş falan filan ... Arenas da olsa kimse ödemez böyle bir adama 111 milyon doları. Olmadı Gilbert , yakışmadı sana. Bu kozu bu adamların eline vermemeliydin , bu defa korkarım kaybettin.


Her neyse , çıkan bilançoyu söyleyeyim , bu da geçicidir onu da belirteyim. Esas bombalar daha sonraları patlak verecek bu işin. Mesela Adidas çıkıp '' Kontrato iptal '' diyecek , ne bileyim Arenas'a sponsorluk eden onu imaj olarak kullanan her kim var ise '' Finito '' diyecek falan filan ...


NBA Arenas'a süresiz maçlara çıkmama cezası verdi. Parke bazlı hukuki ifadeyle tutuklu yargılanıyor Arenas.


Ayrıca sahadaki silah seremonisine yakınen eşlik eden 4 oyuncu da ( Young , Foye , Blatche ve McGee ) 10.000 dolar kadar ceza almışlar.

Dediğim gibi , daha esas bombalar patlamadı ama daha şimdiden kabak tadı verdi olay.

Hiç yorum yok: