31 Ocak 2010 Pazar

30 Ocak'tan çarpıcı detaylar

Ne yaptın sen yiğen yav ?


Söze müsadelerinizle klasik bir slogan olarak '' Ne yaptın sen yiğen yav ? '' diye başlamak istiyorum. Yukarıdaki resimde gördüğünüz 3 fotoğrafın muhatabı isimler de muhtemelen bir çoğunuzun bildiği o klasik cevabı verecektir. Özellikle Miller'ın üstüne basıp vurgulaya vurgulaya malum cevabı vermesi muhtemel. Bu arada vesikalıklardaki 3 oyuncunun takımları da kazandılar bu gece.

Gecenin en önemli maçına , ve yukarıda bahsi geçen isimlerin şov yaptığı 3 maça kısaca değinelim :


Atlanta Hawks 86 - 104 Orlando Magic



Gece Hawks - Magic maçıyla başladı. Magic sezon içerisinde oynanan iki maçta da Hawks'ı tuz buz etmişti hatırlarsanız. Bu gece Hawks , Celtics'i ezip gelmiş olmanın gazıyla Magic'e karşı sahaya moralli olarak çıktı ve bu moralin karşılığını 16-6'lık bir başlangıçla elde ettiler. Ancak Magic ilk çeyreğin son 4 dakikasında toparlandı ve 15-2'lik bir seriyle ilk çeyreği 3 sayı farkla önde kapattı. Sonrasında da olay koptu zaten , doğru ritmi yakalayıp Hawks'a yavaş yavaş farkı açtılar ve maçı ilerleyen süreye paralel bir düzeyde kopartmayı başardılar. 3. çeyrekte Magic 58-54 öndeyken Howard müthiş bir çıkışla takımını 16-2'lik seriye bağlattı ve skor bir anda 74-56'ya ulaştı.

31 sayı 19 ribaundla Hawks'ı darmadağın eden Howard maç sonrasında : Sadece daha agresif olmayı deniyoruz. Bugün bunu yaptık ve başardık. '' demecini verdi. Howard'ın yaptıkları sadece bundan ibaret de değil ; Al Horford-Zaza Pachulia-Jason Collins triosundan oluşan Hawks uzunları maç boyunca Howard karşısında dağılıp gittiler adeta. Bu üçlü toplamda 6 sayı 11 ribaund 13 faül üretirken hiç blok yapamadı.

Magic'deki ikinci yılını geçiren Ryan Anderson Hawks'a karşı yine etkili oynadı ve 17 dakikada 10'da 6 isabetle 16 sayı üretip 5 de ribaund çekti. Redick 8 sayı 7 assist'le ( assist kariyer rekoru ) oynarken eşleşmede de Crawford'u 17'de 6 isabette tutmayı başardı.

Ayrıca Magic'de Nelson 14 sayı 5 assist , Lewis 17 sayı 3 ribaund üretirken , formsuz Carter yine 6 sayıda kaldı.

Hawks'ta Crawford - Johnson ikilisi 19'ar sayı üretirken Smith 16 , Bibby'se 10 sayı üretti. Uzunlardan eser yok görüldüğü üzere.

Magic kesinlikle kazanmak durumundaydı , keza Hawks'ın sadece bir galibiyet gerisindeydiler. Bunu başarmak için , üstünüzdeki rakibe karşı cumartesi gecesi Florida'da bir maç kadar güzel bir fırsat olamazdı. Şimdi 31-16'ya ulaşıp Hawks'ı da 30-16'da bırakarak Güneydoğu konferansının zirvesine yerleştiler.

New York Knicks 96 - 106 Washington Wizards


Wizards ilk çeyrekten işi bitirmiş görüldüğü üzere. Maçın henüz bu ilk evresinde yakalanan 17 sayılık farkı Knicks ikinci çeyrekte 6 sayıya indirerek ikinci yarıya umutlu başlamış ancak Mike Miller ve Antawn Jamison üçüncü çeyrekte sazı ellerine alarak yeniden maçı domine etmeyi başarmışlar.

Bu sezon 26 maç kaçıran Miller , 17'si üçüncü çeyrekte olmak üzere ve totalde 7 üçlük isabetiyle 25 sayı üretmiş. Ayrıca kariyer rekoru kırarak 8 assist yapmış. Antawn Jamison resimde de görüldüğü üzere 21 sayı 23 ribaundla ( kariyer rekoru , önceki 21 ribaunddu.) Knicks'i mahvetmiş. Ayrıca takım olarak toplam 59 ribaund çekip bu alanda sezon rekoru kıran Wizards'ın 106 sayısının 33'ü de isabetli 11 üç sayılık basketten gelmiş.

Miller maç sonrasında Knicks'in zone defense'i için '' Bir şutörün rüyasıydı '' derken , Jamison da istatistikleri için '' Elbette güzel rakamlar ancak kötü olan şu ki çok da fazla şut kaçırdım '' demiş.

Jamison 26 denemesinin 16'sından eli boş döndü , ancak 11 hücum ribaundu çekerek bunu telafi etti. 26'da 16 atsaydı herhalde bugün 38-23 gibi bir istatistik görüyor olurduk.

Al Harrington'un oynamadığı Knicks cephesinde ise Lee 24 sayı 9 ribaund 6 assist yapmış. Chandler ( 13 ) , Gallinari ( 11 , 10 ribaund ) , Jeffries ( 17 ) , Robinson ( 16 ) dikkat çeken diğer isimler.

New Orleans Hornets 109 - 102 Memphis Grizzlies


Bir diğer ince hesap mücadelesi. Grizzlies kulüp rekoru olan 11 maçlık iç saha galibiyeti serisini 12 maça taşımak ve ayrıca aynı galibiyet - mağlubiyet oranına sahip olduğu Hornets'i yenmek için sahaya çıktı. Hornets'in amacı da aynıydı ; Paul'le ya da Paul'süz Grizzlies'i yenmek ve dolayısıyla geçmek.

Hornets Paul'den yoksun olarak çıktı sahaya. Onun yerine Darren Collison ilk beşteydi. Grizzlies çok iyi başladı ve ilk çeyrekte 33-18 üstünlük sağladı. İkinci çeyreği de 28-24'lük skorla kapatan Grizzlies maçın ilk yarısını 19 sayılık üstünlükle kapattı.

Ancak ikinci yarıda muhteşem bir dönüş yaptı Hornets. İlk yarıda 2 sayı atabilen Okafor ikinci yarıya tam 19 sayı sığdırırken , Paul'ün yokluğunda fırsat bulan Collison 17 sayı 18 assistle ( kariyer rekoru ) maçı domine eden isim oldu. Paul olsa belki o bile daha iyisini yapamazdı. Genç oyuncu maç sonrasında : '' Onun yokluğunu iyi değerlendirdim. O sahadayken sürekli onu izleme fırsatım oldu , her gün pick and roll'ları nasıl oynadığını izledim ve bunun sayesinde pick and roll'larda adamımı bulma konusunda daha hızlı , çevik ve agresif oldum. Kısayım ve dolayısıyla çabuğum , bu da bana bu konuda avantaj sağlıyor. '' dedi.

Collison'un 24 saniye kala çaldığı top ve bastığı smaç maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalarda kullandığı 13 atışın yalnızca 2 tanesinde isabet bulabilen Grizzlies maçı 109-102 kaybederek 11 maçlık seriye son verdi.

Hornets'de West (22) , Stojakovic (20) , Thornton (14 ) göze batan diğer isimler olurken , Grizzlies cephesinde de Randolph ( 25 ) , Mayo ( 17 ) , Gay ( 10 ) Gasol ( 25 ) , Conley ( 10 ) öne çıkan isimler oldular.

Portland Trail Blazers 114 - 112 Dallas Mavericks


Andre Miller , Blazers'ın ikinci hücumunda maçtaki ilk şutunu attı. Top çembere bile değmedi. Bu , Miller adına maçta kötü giden tek şeydi.

Miller , 25'i son çeyrekte ve uzatmalarda olmak üzere tam 52 sayı atarak cumartesi gecesi Mavericks'i Teksas'ta adeta tek başına yıktı. 44.8 saniye kala Juwan Howard'ın attığı basket skoru belirledi.

31'de 22 isabetle 52 sayı atan ve Jennings - Carmelo Anthony ikilisinden sonra bu sezon 50 sayı barajını aşan üçüncü isim olmayı başaran Miller maç sonunda '' Sadece agresif ve atak kalmaya çalıştım. Aslında skor üretmek gibi özel bir çabam yoktu. Sadece gerçek bir oyun kurucu gibi oynamaya gayret edip takımımı skora taşımaya çalıştım. Şutlarımda da art arda isabetler bulunca atmaya devam ettim. '' açıklamasını yaptı.

Düne kadar bu sezonki rekoru 28 olan Miller , maç başına 12.6 sayı atıyordu.

Juwan Howard'ın tek basketi var , o da maçı kazandıran şut.

Başka da bir detayı yok olayın , olay Miller'dır vesselam. Aldridge 21 sayı 4 ribaund , Bayless 17 sayı 2 assist , Blake 10 sayı. Bunlar haricinde 5 sayıyı geçen yok. Şimdi anlatabildim mi neden olay Miller'dır gerisi yok deyişimi ? :)

Dallas'ta Nowitzki 28-9 , Terry 18 sayı , Kidd 10 sayı 10 assist , Marion 12 sayı , Barea 13 sayı , Howard 17 sayı. Topu çok iyi paylaşmışlar , ancak işe yaramamış.

Açıkçası şu şartlarda Mavs kazansa üzülürdüm. Helal olsun Miller'a.

Hiç yorum yok: