28 Ocak 2010 Perşembe

Tek tahmin / Tek kurşun ( 28 Ocak '10 )


Bugün , iki gecedir yakaladığımız formülün kriterlerine uygun 3 maç var , ancak en müsaiti bu sanırım.

Dallas Mavericks @ Phoenix Suns

Maç için öngörülen handikap -2.5.

Suns çok kötü bir dönemden geçiyor. İçeride dışarıda gözetmeksizin istedikleri oyundan ve performanstan çok uzaktalar. Son çeyrekleri kötü oynamaları maçın kontrolünü ve maçı kaybetmelerini tetikleyen etkenlerden biri. Mavericks ise deplasman turnesinde tahmin edilenden çok daha fazla zorlanıyor. Bu süreçte onlar da uzun yolculuklar ve nefes nefese devam edip son kertede biten maçlar yüzünden yorulmuş olmalılar.

Suns'ın artık kazanması gerek. Mavericks gibi muhtemel bir play-off rakibini devirip moral bulmak isteyecekler. Bunun için son çeyreği iyi oynamaları ve rakibi durdurmaları şart , keza Mavericks son çeyreklerde skor üretmekde hiç zorlanmayan hatta tam aksine açıldıkça açılan bir ekip. Hatırlarsanız Jazz gibi bir takıma son çeyrek 40 sayı atmışlardı , 29'u Nowitzki'den olmak üzere !

Suns'ın buna çok dikkat etmesi ve maç sonunu iyi oynaması gerekiyor. Taraftarın da bir şekilde Mavericks'i baskı altına alması gerek.

Ancak tüm bunların dışında , temel etken , Mavs'ın uzun bir deplasman turnesinde olması. Bu , art arda rakip taraftarlar önünde ağır maçlar oynamak , farklı salonlarda idman yapmak ve daha da önemlisi devamlı uçak seyahati yapmak anlamına geliyor.

Bendeniz , en iyi bilenlerdenimdir uçak seyahatlerinin art arda geldiği zaman ne denli yorucu olduğunu :)

Üstelik turnede çok zorlandılar , Wizards'ı bile 94-93'le zor geçebildiler. Yorulmuş olmalılar.

Maç için öngörülen 216 sayılık baremin fazlasının ilk yarıda oynanacağını düşünüyorum. Son çeyrekten 54 sayı çıkması yukarıda saydığım etkenlerden ötürü kanımca zor.

Herkese iyi şanslar.

Pick : Dallas Mavericks @ Phoenix Suns 4.çeyrek 53.5 sayı altı


Edit : Won
Çeyrek skoru : 28-16

Hiç yorum yok: