22 Ocak 2010 Cuma

All-Star'da şaşırtan isimler





All-Star ilk beşleri açıklanmış. Evet genel hatlarıyla güzel ama 1-2 istisna hariç. Ne olur biri bana bunun gerçek olmadığını söylesin ! Iverson'un ilk beşte ne işi var Allahaşkına yahu ?

Şu manzara kesin ve net olarak şunu gösteriyor : Basketbolseverler NBA'i tam anlamıyla hakkıyla bilip takip etmeksizin , hakka ve hakedene değil markalara etiketlere aldanarak seçimini yapıyor , oylamayı bu kriterle yapıyor.

Bilemiyorum Iverson'un ve hatta Garnett'in ilk beşte yer almasına neden bu denli kızdığımı anlatmama gerek var mı ? Bu sezon her ikisi de All-Star'da ilk beş çıkmaktan çok çok ötede kötü performans gösteriyorlar.

Anlamadığım bir diğer şey : Evet tamam , madem kriter bu. Niye Shaquille O'Neal ilk beşte değil o zaman ?

Alakaya maydanoz işte , boşuna konuşuyorum. Neden mi ? Çünkü beterin beteri de var , resimde ilk beşte gördüğünüz Steve Nash son anda elde ettiği burun farkıyla T-Mac'i geçerek ilk beşe yerleşti.

T-Mac diyorum yahu , bu sezon toplamda bir maçın toplam süresi kadar bile süre alamamış , takımı tarafından postalanmaya çalışılan T-Mac !

İşte bu yüzden oylama sistemi sorgulanmaya başladı NBA müdavimlerince. Kimileri oylamanın biraz daha objektif ve basketbolun hakkına uygun şekilde yeniden düzenlenmesinden yanayken , All-Star'dan ötede MVP'lik bir performans gösterdiği halde ilk beşteki yerini bu sezon yokları oynayan Garnett'a kaptıran Chris Bosh gibileri de '' Bu sonuçta bir gösteri maçı , ve seyirci kimi görmek istiyorsa onu sahaya koyuyor '' diyor.

Ben değişmesi taraftarıyım şu manzaradan sonra. Nowitzki'nin yerine Duncan'ı , alternatif bir sürü ismin yerine Iverson'u ( Joe Johnson , Ray Allen , Derrick Rose , Mo Williams ... ) Chris Bosh'un yerine Kevin Garnett'i görüyorsak , bu işin sonu Türk TV programlarındaki Bayhan sendromuna dönebilir , izleyici sırf o sezon içerisinde trajik bir duruma maruz kalan oyuncuyu içgüdüsel olarak günde 100 defa tıklayıp tıklatarak All-Star yapabilir.

Iverson ilk beşte , T-Mac de direkten döndü , var mıdır ötesi ?

Hiç yorum yok: