20 Ocak 2010 Çarşamba

Çorbada sinek


Tyreke Evans'ın tadını kaçırmışlar.
20-5-5 gibi çaylak sezonunda bugüne dek sadece iki kişiye nasip olabilmiş bir grafiği yakalamış , gümbür gümbür yılın çaylağı ödülüne koşan Evans'ın başı , bir kaç sene önce meydana gelen bir vukuat yüzünden belada.
Evans 18'indeyken kullandığı arabanın sol ön yolcu koltuğunda oturan kuzeni , Marcus Reason adında bir adamı seyir halindeyken çekip vurmuş , adam ölmüş. Evans ve kuzeni olay yerinden uzaklaşmışlar , ancak daha sonraları Evans olayın çözülmesi için polisle işbirliği yapmış ve kuzeni hapis cezasına çarptırılmış.
Kendinden bağımsız gelişen bir şey de olsa, polisle iş birliği yapıp olayı telafi etmiş gibi de olsa , nihayetinde kullandığı arabadan kuzeni konumundaki kişi tabancayla birini vuruyor. Üstelik olay vuku bulurken henüz 18 yaşındasınız. İnsana biraz tuhaf geliyor , ne kadar beyefendi bir adam olabilir ki diye soruyorsunuz kendinize. Tuhaf adamlar.
Her neyse , o zamanlar olay kapanmış , nihayete ermiş. Amma velakin bugün Marcus Reason'un ailesi Evans'tan 50.000 dolarlık tazminat istiyormuş. Bu bana memleketimin tanıdık manzaralarından biri gibi geldi. Şöhret olunca yakasına yapışmışlar herhalde Tyreke'in.

Hiç yorum yok: