28 Ocak 2010 Perşembe

Gereği düşünüldü !



NBA Yönetimi Gilbert Arenas'a ve Javaris Crittenton'a sezon sonuna kadar maçlardan men cezası verdi. Yönetim adına Stern de her iki oyuncuyu oyuncular sendikası yoluyla itiraz etmemeleri için uyardı ve aksi takdirde cezaları 82 maça çıkararak gelecek sezonun yarısını kaçırmalarını sağlayabileceği ultimatomunu verdi. Böylece Arenas da , Crittenton da cezalarını paşa paşa kabul etmek durumunda kaldılar.

Bu bir bakıma onların işine de geldi. Çünkü bizdeki '' iyi hal '' muhabbeti Amerikan yasalarında da var. Arenas'ın suçunu kabul ederek itiraz etmemesi , normalde 5-6 yıla kadar çıkabilecek cezayı 6 ay ila 2 yıl arası hapse indirgedi. Bir başka ihtimal ise Arenas'ın kısa bir süre hapiste tutularak daha sonra gözetim altında tutulmak şartıyla '' Şartlı serbest bırakılması ''. (ekşi sözlükte şortlu tahliye diye bir geyik vardı o geldi aklıma şimdi ... Neyse ... )

Benim gibi bir çok kimse de soruyor olmalı ; Yahu bu adam cinayet mi işledi ne bu şiddet bu celal , dünya kadar parası var versin kefalet kurtulsun ? diye.

Korkarım bu mümkün değil çünkü Gilbert işlediği suç Washington yasalarına göre '' Ağır suç ''.

Javaris için aynı durum geçerli değil. Dolu silahı arkadaşına doğrultmasına rağmen o hafif suçtan yargılanacak. Keza suç unsuru teşkil eden bir delil bulunamadı onun mevzusunda.

Arenas'ın hapis cezası alması gerçekten kötü olur. İçeride hamlamaz umarım. Bunun ötesinde de Wizards sözleşmeyi fesh eder ki bu konuda da oyuncular sendikasının bir girişimi olacakmış.

Son iki posttan da anlaşılacağı üzere , bu gibi aslında çok basit olup da medyaya yansımasıyla laçkalaşan şeyler yüzünden NBA'in ve NBA oyuncularının imajı zedeleniyor. Biriniz çırılçıplak resim çekip bir de ona sahip çıkamayarak madara oluyor , beriniz soyunma odasındaki dolabına 4 tane silah koyup enseleniyor , diğeriniz bir tüfek iki tabanca gezerken yakalanıyor ...

Yapmayın demek tümüyle çılgınlık olur da ; çaktırmayın be kardeşim.

Hiç yorum yok: