19 Ocak 2010 Salı

Lebron tırstı ( mı ? )




Slam Dunk uçuş ekibi demişken ... Birilerinin yokluğunu siz de hissetmişsinizdir sanırım ? Evet Lebron'dan bahsediyorum. Geçen seneki yarışmadan beri katılıcam katılıcam diye tellala bağlayan James görünüşe bakılırsa geri vites yapmış. E tabi nihayetinde o da bir düellodur , o da bir kapışmadır. Oraya çıkıp kaybetmek Lebron James'in kaldırabileceği türden bir şey değil. En azından sponsorlar onun orada madara olmasını ( ya da herhangi birileri tarafından madara edilmesini , mesela Shannon Brown ) hiç ama hiç istemezler. Bu yüzden olsa gerek ki , Lebron out bu seneki yarışmada.


Tamam bugüne bugün belki de NBA'in en iyi 3 oyuncusundan biri , kabul. Ama bu kadar şişirilmesi , daha bir şampiyonluk bile kazanamamışken efsaneleştirilmesi inanılmaz antipati topluyor. Hala Jordan mı Lebron mu diye soranlar var yahu !


Durun hemen cevaplayayım : Elbette Jordan !!!


O olsaydı , ne markasını , ne sponsorlarını , ne ismini , ne de rakiplerin kim olduğunu ... Hiç birini umursamaz , oraya çıkar ne yapar eder kazanırdı.


Lebron katılıp da kaybetmekten korktu.

Jordan bunu asla yapmazdı.


Hala inanmayanlar varsa kısa bir hatırlatma yapayım : Michael Jordan , takıma yeni katılan Charles Oakley'in masa tenisi maçı davetine icabet eder ve bir gün masa tenisi oynamaya koyulurlar. Oakley , MJ'i yener ve haliyle takım içinde maç sonrası '' Trash Talking '' geyikleri ( Nasıl yendim ama , öğren de gel gibi şeyler ) döner. Jordan bunun ardından bir süre ses etmez ve yaklaşık bir ay kadar sonra Oakley'i bu defa kendisi masa tenisi maçına davet eder. Maçta da onu bir güzel süpürür. Sonradan öğrenilir ki MJ , maçı kaybettiği gün gidip evine bir masa kurdurup 1 ay duvara karşı masa tenisi egzersizleri yapmış.


Kaybetmek hiç ona göre değildi. Hele ki kaybederim korkusuyla denememek cümlesiyle Jordan kelimesi yanyana bile zikredilemezdi , bunu bile kaldıramazdı vesselam.


Hem Lebron gelmesin , istemez. Jüri torpil geçer ona , hiç bir eğlencesi falan kalmaz olayın. İyi olmuş iyi.

Hiç yorum yok: