18 Ocak 2010 Pazartesi

NBA & Rap kardeşliği


Herhangi bir spor branşıyla müzik türü arasında bağlantının kurulabildiği , paralelliğin bulunabildiği yegane liglerden biridir NBA. Şüphesiz bir çok Amerikan sporunda olduğu gibi zencilerin hüküm sürdüğü bu ligde de yine aynı zencilere ait kültürün yansımalarından ötürü her zaman bir Rap & Basketbol ilişkisi süregelmiştir. Şahsen ben de çok severim , ciddi ciddi de yakışıyor NBA'e rap. Seremonide Dr.Dre'in meşhur The Next Episode'unun ya da Eminem'in Lose Yourself'inin çalması oturduğum yerden izleyeceğim bir maçın öncesinde beni bile havaya sokmaya yetebiliyorken , orada oluşturacağı enerjiyi tahmin etmekte pek de zorlanmıyorum. Esas konuya geçmeden önce bu hususta da favorimin The Palace of Auburn Hills'i inleten , Eminem ft. Trick Trick imzalı '' Welcome to Detroit City '' parçası olduğunu hatırlatayım. Her ne kadar bu yıl kayıpları da oynasak hala NBA'in en ateşli ve kalabalık taraftar grubuna sahibiz Pistons olarak , ve bu parça hala hepimizi ayağa kaldırmaya yetiyor.

Öte yandan , Rapçiler de NBA'in ve içindekilerin kendilerine gösterdiği bu ilgi ve sempatiye duyarsız kalmıyorlar. Onların da parçalarında NBA'den esintiler görmek mümkün. Kliplerinde sokak basketbolu oynayan , NBA formalarıyla konserlere çıkan , salonlarda parkeye yakın o pahalı koltuklarda oturan nice Rapçi bu paralelliğin perçinleyicisi konumunda.

Ancak tüm bu benzerliğin dışında bir de fiziksel benzerlikler var ki , o noktada da söyleyecek bir kaç satır bir şeyimiz var. Buyrun , karşınızda Basketbol ve Rap kardeşliği :







Ben tip olarak olmasa da duruş olarak aslında Vin Diesel'e benzetirdim K-Mart'ı , içine biraz JR Smith katarak Method Man metoduna ulaşabileceğimiz hiç aklıma gelmemişti.




Şaşırtıcı bir diğer benzerlik daha. Oldum olası Ricky Davis'in NBA'in en çirkin oyuncularından biri olduğunu düşünmüşümdür. Az daha çirkini ve benzeri Rap dünyasında mevcutmuş meğer.


Amanın aman , çok da benziyor diyemem. Ama Xzbit kafayı kazıtıp biraz da sakala rötuş yapsa , bir ihtimal iyiden iyiye bunama belirtileri gösteren Don Nelson'a Maggette olduğunu yutturup Chris Bosh , Tim Duncan gibi isimleri savunmaktan bitap düşmüş oyuncuya yardım edebilir. Kendisi de o sırada Pimp My Ride'da takılır , eminim Duncan'ı savunmaktan daha keyiflidir. En azından ben tercih ederim.





Vaayy ... The Game ... Evet bizim Josh'ta biraz daha Karadenizli tipi var , ama yine de indirdiği o sağlam bir bloktan sonra '' Lemme put you on da game ! '' diye bağırsa blok yiyen arkadaşı bir kaç saniyeliğine The Game'in kulağına çınlattırır herhalde.





Ahahaha bu da iyiymiş :) Sizden iyi olmasınlar , ikisini de pek bir severim. George'u 2000'li yılların başındaki Lakers'ta 4 hall of famer'ın yanında (Payton-Kobe-Malone-Shaq) ilk beş çıkan yegane oyuncu olabilmesi sebebiyle oldum olası sevmişimdir. Phil Jackson'un ısrarla bu kadar sevdiği bir adama ilgi duymamam imkansız , ustaya saygısızlığa gerek yok. Her neyse , Ice Cube'un da We Be Clubbin' parçasını hiç eskitememiş biri olarak Dallas show me love up in the cluuub diyor bir diğer enteresan benzerliğe geçiyorum.





Ben o kadar da benzetemedim. En kötü ihtimalle Hughes'in gözünden damlayan yaş şeklindeki dövmesinden ayırt edersiniz , o da gözünüz 5 numara hipermetrop astigmat falansa ... Kardeşi öldüğünde yaptırmıştı o dövmeyi , çok genç vefat etmişti rahmetli , nur içinde yatsın.




Oğlum ! Ordan blog okuyucuma iki tane beyaz çikolata çek bakim ! İçi siyah olanlardan !



Benzetmek için benzetmeyin be kardeşim. Soldaki tipi mahşer yerinde görsem tanırım.







İşte benim adamım , tek geçerim ! Bunu Payton'a benzeteni bulup bir güzel benzetmek lazım. Hırıltısına kurban olsun onun Payton.


Eminim bir çok kimse Jay-Z'ye benzemek istiyordur. Hani en azından o kadar param şöhretim olsun , böyle tipe bile razıyım gibisinden düşünen 100.000 facebook üyesi bulabilirim. Bonzi , sen de şansına küs , o dudaklar biraz ofsayt oluyor Jay-Z'ninkilerin yanında. Eee , öptüğün hatun Beyonce ise anca kurtarır paşam , ne kadar ekmek o kadar köfte demişler. Ağamda köfte gibi dudak var maaşallah.



Eh ...

1 yorum:

Fanatik Basket dedi ki...

Alternatif Spor Medyası, Bloglar.. Basketbol ve spor bloglarına dair her şey bu yazıda..

http://www.fanatikbasket.net/blog.asp?id=274