21 Şubat 2013 Perşembe

Takas güzellemesi




Kim derdi ki 21 Şubat akşamı saatler 22.00'yi vurduğunda, blogda yazacağımız yeni metin için Thomas Robinson'un resmini kullanacağız?

Öyle ya, hepimiz Josh Smith'in, Rajon Rondo'nun, Al Jefferson'un, Pau Gasol'ün takas edileceği bir gümbürtü bekliyorduk. Bu defa öyle olmadı. Son yılların en sönük takas süreci yaklaşık üç saat önce sona ermiş bulunuyor.

Google'a boşuna NBA transactions yazıp enter'a basmayın, ''Ya bi dakka dur şimdi kim nereye gitti?'' sorunuzun cevabını peşinen verip öyle konuşacağım :

  • Dallas Mavericks Dahntay Jones'u vererek Atlanta Hawks'tan Anthony Morrow'u aldı.

  • Houston Rockets; Toney Douglas, Cole Aldrich ve Patrick Patterson'ı, Thomas Robinson, Francisco Garcia ve Tyler Honeycutt karşılığında Sacramento Kings'e gönderdi. Ayrıca Marcus Morris'i de 2013 ikinci tur draft seçimi karşılığında Phoenix'e gönderdiler.

  • Miami Heat, Dexter Pittman'ı 2013 ikinci tur draft hakkı ve nakit para karşılığında Memphis Grizzlies'e göndererek karşılığında Ricky Sanchez'in draft hakkını aldı.

  • Phoenix Suns, Sebastian Telfair'i (Stephon Marbury'nin kuzeni olur) Toronto Raptors'a göndererek İran'lı Hamed Haddadi'yi aldı.

  • Washington Wizards da Boston Celtics'ten diz sakatlığıyla bu sezonu kapatıp yaza serbest kalacak olan Leandro Barbosa'yı ve veteran uzun Jason Collins'i alıp karşılığında Jordan Crawford'u verdi.

  • Milwaukee Bucks'ın, Orlando Magic'ten J.J Redick için ödediği bedel Doron Lamb, Tobias Harris ve Beno Udrih oldu. Redick'le birlikte Gustavo Ayon ve Ish Smith'i de aldılar. 

  •  Orlando Magic'in bir diğer takas hamlesi de Josh McRoberts'ı, Hakim Warrick'e karşılık Charlotte Bobcats'e takas etmek oldu.
  • Eric Maynor'un yeni takımı Portland Trail Blazers.
  •  Ronnie Brewer 2014 ikinci tur draft hakkı ve nakit karşılığı Thunder'a geçti.


Tüm olay bu. Desem de inanmayın. Arada ufak tefek başka hamleler de var ancak kayda değer olduklarını söyleyemem.

Eee, yani?

Sırasıyla gidersek ; Mavericks bence akıllıca bir iş yaptı. Arka alanda atletik yetileri dışında çok da bir işe yaramayan Dahntay Jones'la, Anthony Morrow gibi zaman zaman sürpriz çıkışlar yapabilen bir ismi değiş tokuş etmek bana sorarsanız akıllıcaydı. Kısa günün karı türünde bir şey.

Toney Douglas ve Cole Aldrich, yokluklarında Daryl Morey'e ''neredesin sen?'' türküleri söyletecek türde tipler değil, Patrick Patterson'un boşluğunu da ziyadesiyle doldurabilecek Thomas Robinson'un gelişi hem çaylak oyuncu için hem de Rockets için büyük fırsat. Özellikle ribaund konusunda bu denli kuvvetli bir oyuncunun daha çaylak sezonundan Kings'le birlikte dibe vurması bana başından beri trajik geliyordu zaten. Çok güzel oldu, Rockets gibi play-off iddialısı bir takımla iddialı bir sezon oynayacak Robinson ve yüksek ihtimal yeniden imzalayacak. Tabi kaç sıfıra imza atacağı da biraz kendi performansıyla ilintili olacağı için Rockets'e Patrick Patterson'un kattığından fazlasını katabileceğini söylemek bence hayalcilik olmaz. Güzel iş Morey. Şaka bir yana kaşla göz arasında sıkı kadro kurdun. 1 yıl önceki Rockets'ten bugüne bakınca kısa vadeli rebuilding için gayet başarılı sayılırlar. Morris mi? Bence Suns onun için Rockets'ten daha iyi bir fırsat olacak. Zira Arizona ekibi ona yer açmak için Luke Zeller'ı serbest bıraktı. Son olarak şunu söyleyeyim, Maloof kardeşler 3 milyon için feda ettikleri Robinson'u bir gün tırnaklarını yiyerek izleyecekler. Değmezdi, üstelik top pick diyebileceğiniz bir oyuncuyu sağlıklı olduğu halde çaylak yılında takas etmek ''ben kötü bir yöneticiyim'' demenin bir diğer yolu. Toney Douglas gibi bir baş belasını getirmek de arka alanda herkesin her maç şut yarışı yaptığı bir takıma çok şey katacak.Tebrikler Maloofs.

Heat'in hamlesine pek bir şey diyemeyeceğim. Pratikte bir hiç uğruna Pittman'ı gönderdiler aslında, hele ki ribaund konusunda bu denli sıkıntı yaşayıp Joel Anthony'nin eline dahi baktıkları düşünüldüğünde kulağa tuhaf geliyor ancak işin başında Pat Riley olunca biz çok bilmiş geveze gazetecilere pek laf düşmüyor.

Suns'ın Telfair hamlesinin hedefinde, çaylak oyun kurucu Kendall Marshall'a yer açmak olduğu söylenebilir. Öyle ya da böyle NCAA'de 14 assist ortalamayla oynuyordu bu çocuk, bir fırsat vermek icab ediyor. Hoş, Telfair kimsenin elinden fırsat alabilecek bir oyuncu değil, bu biraz da takasın medyaya yansıyan bahanesiydi sanırım ya, neyse. Yemiş gibi yapalım. Haddadi için söyleyebileceğim pek bir şey yok, vasat bir oyuncu olarak süre alabileceği bir yere gitti.

Wizards, Jordan Crawford'un şut tercihlerini beğenmiyor olabilir, buna sözüm yok. Ama bu kadar mı sevemediniz bu çocuğu be kardeşim? Arada Jason Collins olmasa resmen bedavaya vereceklerdi adamı Celtics'e. Zira Collins'le birlikte Wizards'ın yolunu tutan Barbosa bu sezonu kapatalı on günden fazla bir süre oluyor ve Brezilya'lı oyuncunun kontratı zaten bu yaz bitiyor. Kontratın son yılında bağları kopartmak da nasıl bir talihsizlik be kardeşim, hem Celtics hem Barbosa için...? Collins tecrübesiyle belki Rivers'a soyunma odasında bir veteran kuvveti katıyordu ancak parkede çok da işe yarayan bir oyuncu olmadı hiç. Hele ki Celt'lerin yana döne kısa arayıp Terrence Rose'a 10 günlük kontrat yapacak kadar tutuşması düşünüldüğünde, Crawford iyi manevra. Ainge ve Rivers'la ve tabi ki KG'nin abiliğiyle iyi bir adam olabilir o çocuk, dikkatli izleyin. Wizards'la mayası tutmamış, taraftarca da sevilmemişti zaten. İyi oldu.

J.J Redick yeni takımı Bucks'la yüksek ihtimal yeniden imzalar yazın. Lige ilk geldiği 2006 yılında (11.sıradan draft edilmişti) şutör kimliğiyle tanınan Duke çıkışlı oyuncu geride kalan 6 yıl boyunca kendini geliştirerek beyaz bir kısa için çok yönlülük kazanacak nitelikler edindi. Bu sezon 15.1 sayı ortalamasıyla kariyerinin en iyi rakamını yakalamıştı. Tabi bunda Al Harrington, Glen Davis, Hidayet Türkoğlu gibi önemli isimlerin sakatlanmaları ve Howard'sız ilk sezonu oynuyor olmalarının da payı büyüktü. Yine de B kalitede bir skorer gard olarak piyasada çokça alıcı buldu. Bucks'a bir şeyler katacağı kesin ancak işi çok zor. Zira Magic'teki gibi onun etrafına kurulu bir hücum düzeni olmayacak, tam aksine aldığı her topu çembere gönderen Jennings-Ellis ikilisinden fırsat çalmaya çalışacak. Bir play-off takımına gitmek iyi gibi görünebilir ama tekil rol olarak işi zor. Magic tarafında da yeniden yapılanmaya gidildiği düşünüldüğünde, Tobias Harris ve Doron Lamb için büyük fırsatın doğduğunu söylemek mümkün. İkisinin de gözardı edilmeyecek yetenekleri var ve Magic bunun için doğru yer. Bence Rob Hennigan doğru bir şey yaptı. Redick'i bu haldeki bir Magic'te tutması zaten çok zordu. Bedavaya gitmektense yanında Harris ve Lamb gibi iki değeri ve Udrih gibi tecrübeli bir oyun kurucuyu getirdi. Al gülüm ver gülüm. McRoberts-Warrick değişimine de sözüm yok. Etki yapabilecek türde bir anlaşma değil.

Maynor, Lillard'la iyi birer back up olabilir. Ucuz sayılabilecek bir bedel için gayet akıllıca, Ronnie Price'dan her türlü daha iyidir. Price düşünsün. Ronnie Brewer de Thunder'a derinlik ve dinamizm katacaktır. Ayrıca savunmada da etkili bir isim, tebrikler Presti.

Olsaydı iyiydi

Gel gelelim olmamış takaslara. Josh Smith. Bu iki kelimeyi okumaktan sıkıldınız ve ''bari okuduğumuza değseydi'' diye iç geçiriyorsunuz, kendimden biliyorum. Merak etmeyin bu merakımız çok da uzun sürmeyecek. J-Smoove için yüksekten uçan Hawks (örneğin Rockets'ten Parsons-Ömer ikilisini isteyip kış kış yediler) bir de ''ille batı konferansından gelsin görücü'' diye tutturunca avcunu yaladı. Yazın onu bedelsiz olarak uğurlamaları muhtemel. Oysa Spurs'e gidip ''S-Jax - Splitter verseniz olur.'' deyip ikna edebilselerdi, iki taraf için de tertemiz bir iş olabilirdi. Kawhi Leonard tam bir Spur olmuşken Jackson'dan vazgeçmek ahmakça olmazdı. Splitter da iyidir hoştur da, gelen adam J-Smoove be kardeşim. Neyse, yaz ola hayrola.

Eminim hala soruyorsunuzdur, şahsen ben soruyorum. Jazz uzun koleksiyonu mu yapıyor? Al Jefferson ve Paul Milsapp'i yanyana biblo diye koyup seyretmek gibi bir hobisi mi var bu adamların, nedir? İkisinin de kontratı bu yaz bitmiyor mu kardeşim, yanlışım varsa düzeltin? Gönder birini, ötekini de Favors-Enes-Evans üçlüsüyle kombine et. Mis. Dahası arka alanda nal topluyorsun, inanılacak iş değil. Favors ve Enes gibi bir ikiliyi ardarda draft edip böyle bir inat uğruna onları benche çivilemek de bence kötü yöneticiliğin eseri. Al Jeff ve Millsap'in ikisi birden giderse göreceğim ben bunları.

Ayrıca Chicago Bulls'un da lüks vergisinden kurtulacak bir hamle yapmasını bekliyordum. Geceyi batak oynayarak geçirdiler sanırım, tebrikler. Brooklyn Nets kadar da takas gösterip pas geçen başka bir ekip daha var mı bilmiyorum, Kris Humpries'e 2 yılda ödeyecekleri 24 milyonla neler alınır biliyor musunuz?

Benden bu kadar, yorumu olan çekinmesin.
Valla bak.




Hiç yorum yok: