25 Şubat 2013 Pazartesi

Bu yaz sıcak geçecek





Trade deadline'ın sıkıcı geçtiğinin farkındayım. Sezonun ikinci yarısı, play-off yarışı, play-off'lar finaller derken NBA'in dibine vurmuşken o pat diye bitmesi yok mu... Sinir bozucu. İşte o dönemde, yazın tek eğlencemiz oluyor free agent piyasası. Kim hangi takıma gidecek merakıyla sıcak ve uzun günleri yiyip bitiriyoruz.

Bu yaz çok sıcak olacak. Sebebi aşağıda.

DWIGHT HOWARD : Olur da Lakers play-off yapamazsa, bir de üstüne bugüne dek süregelen tatsız diyaloglara yenileri eklenirse, koca bebeğin Los Angeles'ı terk edip yeni bir takım logosunun altına imzasını atması için geçerli sebepleri olacak demektir. Henüz konuşmak için erken, Lakers şimdilik toparladı gibi. 8.sıradaki Rockets'le aralarında yalnızca 2.5 galibiyet var. Ancak bunun ortası yok, play-off'a ya giderler ya da gidemezler. Dolayısıyla her iki ihtimali de düşünmek gerek. Gerçi Kupchak'ın Howard'a yaklaşımı düşünüldüğünde sezon nasıl biterse bitsin Howard'ı tutacaklar gibi görünüyor. Yine de listemizin zirvesine koyabileceğimiz ondan daha ala bir isim yok şimdilik.

JOSH SMITH :Ha takas oldu, ha olacak derken Hawks'ta kalan Smith'in bu yaz takımdan ayrılmasına yüksek ihtimal gözüyle bakılıyor. Ha olur da yanına Howard gibi baba bir iki parça koyarlarsa kalabilir. Bunun dışında sign&trade hayli olası görünüyor.


CHRIS PAUL : Clippers'ın NBA finali falan oynayacağı falan yok, birbirimizi kandırmayalım. Zira bunu başarabilmeleri için Spurs ve Thunder'ı saha avantajı ellerinde değilken elemeleri gerek. Bu durum Del Negro'nun ayağının kaydırılması senaryosunun ekmeğine yağ sürebilir. Böyle bir durumda da CP3, Clippers'ta kalır. Yine de Los Angeles'ın öteki takımını da düşünmek gerek. Olur mu olur.


ANDREW BYNUM:Philly'de şu ana dek kalması sürpriz değil. Ancak bundan sonraki süreci biraz da kendisi belirleyecek. Sakatlık dönüşü kötü oynar ya da yeniden sakatlanırsa taraftarın ona pek de tahammülü kalmayacak.


MONTA ELLIS: Onun durumu biraz daha karışık. Zira 2013-14 sezonunda 11 milyonluk kontratının opsiyonunu kullanıp serbest kalma hakkı var. Bundan fazlasını da alabileceğini zannetmiyorum. Şayet serbest kalmayı tercih ederse Bucks'ın hem onunla hem de J.J Redick'le imzalaması zor.


AL JEFFERSON: Jazz Jefferson'la ya da Millsap'le yenileyebilir, ya da ikisini birden serbest bırakabilir. Bu durumda da Derrick Favors-Enes Kanter ikilisini ilk beşe yerleştirip yola devam edebilirler. Al Jeff kontratında biraz kanaatkar davranırsa yeni adresi Spurs olabilir. Yok ben parayı seçtim derse maksimum kontrat için rotasını Charlotte'a çevirebilir.


PAUL MILLSAP: Millsap'le devam edelim. Biz edelim de, Jazz edecek mi bilemiyorum. Diyelim ki Al-Jeff'i gönderip onu tuttular. Favors ve Enes ikilisi pivot pozisyonunda da oynayabiliyor, bu da Millsap'in daha fazla fırsat bulması demek. Ancak o yıllık 7.2 milyondan daha fazlasını istiyor ve bu fırsatı Jazz dışında bir yerlerde de yakalayabilir. Piyasayı kollayacaktır.



KEVIN MARTIN: Yılda 13 milyon indirdiği süper günlerin geride kaldığını o da biliyor. Thunder takım olarak gelecek sezon zaten 66 milyonluk bir alanı parsellemiş durumda ve Martin için bu katı tutumu bozmaları zor görünüyor. Anlaşacaklarını zannetmiyorum.


J.J. HICKSON: Hickson'un hikayesi ve gelişimi de kayda değer. İki sezon önce Omri Casspi'ye karşı Kings'e takas edildi. Geçen sezon Kings tarafından serbest bırakıldı. Bu sezon? Tam 29 double-double'ı var. Haliyle bu yaz iyi bir kontrat alacak. Hazır maya tutmuşken bu fiyatı Blazers ona ödeyebilir.


J.J. REDICK, MILWAUKEE: Şayet Bucks Brandon Jennings'i tutacaksa, Monta Ellis- J.J Redick ikilisinden birini tercih etmek zorunda kalacak. Daha iyi atan, daha iyi savunan kısacası daha iyi olan kazanacak. Tabi rakamlar da önemli. Göreceğiz.

DİĞER GÖZDELER: Tony Allen, Chase Budinger, Jose Calderon, Andre Iguodala, Jarrett Jack, Andrei Kirilenko, Carl Landry, O.J. Mayo, J.R. Smith, David West.

Hiç yorum yok: