28 Şubat 2013 Perşembe

Curry'nin gecesi





Türk futbolunda bir inanış vardır. Üç büyük İstanbul takımından birine transfer olan oyuncu için, diğer ikisine gol attığında ''Şimdi gerçekten bizim takımlı oldu'' denir. Bu gelenek NBA'de Madison Square Garden için geçerli. New York şehrinin salonunda unutulmaz bir performans göstermeden süperstar yaftasını alamıyorsun. Jordan'ın, Lebron'un, Kobe'nin ve diğerlerinin unutulmaz MSG performanslarını hatırlayın...

Bu gece bu halkaya yenisi eklendi. Hem de tam zamanında. Bu sezon nihayet istediği istikrarı yakalayıp seri üretime başlayan Stephen Curry, ''Böyle giderse Ray Allen'ı geçecek'' mottosunu NBA'e kabul ettirmekle kalmayıp MSG'de sezonun en yüksek skor performansına imza attı. Daha önceden MSG'de bu kadar ileri gitmiş miydi hatırlamıyorum ama bu gecenin zirve yaptığı gece olduğu kesin. 18/28 saha içi, 7/7 serbest atış ve 11/13 üçlük isabetiyle tam 54 sayı bıraktı Knicks potasına Curry. Baksanıza, sırf onun bireysel performansı beş dakika yirmi üç saniye sürüyor. Bir an maçın uzamasını istemedim değil, öyle bir momentum yakaladı ki maç 48 değil 72 dakika olsa yine atmaya devam ederdi.

Bu arada dipnot olarak da belirtelim, bir üç sayı isabeti daha bulsaydı Donyell Marshall ve Kobe Bryant'ın paylaştığı bir maçta en fazla üç sayılık isabet rekoruna ortak olacaktı.

Knicks kazandı ancak bu kimsenin umurunda değil. Dün gece Curry'nin gecesiydi.

Hiç yorum yok: