25 Şubat 2013 Pazartesi

Şimdi nerede: Gilbert Arenas



Bir önceki yazıda geçtiğimiz hafta evine haciz gelen Robert Swift'ten söz etmiştik. Bu vesileyle aklıma bir çok isim geldi, eminim sizin aklınızdan da geçmiştir. Aklıma ilk gelen isimlerden biri de Gilbert Arenas'tı tabi. Onun basketbol kariyerini bir grafikle ifade edecek olsaydık, zannediyorum o grafik bir dik üçgen şeklinde olurdu. Ona forma numarası olarak sıfırı seçtirecek bir başlangıç, bunun verdiği motivasyon ve azimle NBA'in zirvesi ve çöküş... Film gibi...

17 Aralık 2006'da Lakers'a attığı 60 sayı hala zihinlerde cirit atıyor. Lebron'un Cavs'ine karşılık Arenas'ın Wizards'ı kapışmalarına ne demeli? O serilerin yedinci maçındaki düello özlenmeyecek gibi mi? NBA kariyerinde 3 kez 50 sayı ve üzerine çıkmış, 26 maçı 40 sayı ve üzerinde tamamlamış, 2006 sezonunu 29.3 sayı ortalamasıyla kapatmış bir oyuncudan söz ediyoruz. Bir uzatma periyodunda 16 sayı, 30 dakikadan az süre aldığı bir maçta 46 sayı atarak her iki alanda da rekor sahibi olduğunu hatırlatalım.

Peki şimdi nerede? 

Arenas 31 yaşında NBA'den ayrılmak zorunda kaldı. Sakatlıkları ve ''soyunma odasında silah çekme'' skandalı onun ligdeki sonunu hazırlayan başlıca sebeplerdi. Şimdi hala aynı sakatlıklarla baş ediyor ve Yao Ming'in sahibi olduğu Shangai Sharks forması altında Çin'de basketbol hayatına devam etmeye çalışıyor. Orada da şansı ilk etapta pek yaver gitmemiş, ilk maçında sakatlanmış ve uzun süre parkeden ayrı kalmış.

Hiç yorum yok: