22 Şubat 2013 Cuma

Bir Robert Swift vardı?




İçime mi doğdu nedir, daha dün aklımdan geçti resimdeki Robert Swift. Hatta ilk etapta ismini hatırlayamadım, kimdi o marjinal tip diye düşündüm. NBA, daha doğrusu Amerikan topraklarında oynanan her türlü basketbol genelde siyahlara malolmuş, hiphop ve R&B kültürünün hüküm sürdüğü bir platform olarak bilinse de araya Chris Andersen, Jason Williams, Robert Swift gibi tipler de karışmıyor değil. Bu tam orijinaliydi bu modelin, unutulacak bir tip mi Allah aşkına?

Tam onunla ilgili şimdi nerede ne yapıyor araştırması yapmaya hazırlanıyordum ki evine haciz gelmesiyle ilgili bir habere rast geldim. NBA kariyeri boyunca resmi olarak 20 milyon dolar civarı kazandığı bilinen oyuncunun evine haciz gelmiş, evin yeni sahibi hacizle aldığı eve gelince kimseleri bulamamış. Dahası evin bahçesinde bir çok boş bira kutusu bulunmuş, garajın camında ve duvarda da mermi izi var. Garajdaki arabalar uzun süredir kullanılmıyor gibi görünüyor ve aslında lüks sayılabilecek evin dış cephesinde rutubet görülüyor.

Swift nerede ne yapıyor bilinmez, babası yarı Japon olan ve Japonya'da bir çok akrabası bulunan oyuncunun oralarda bir yerlerde olabileceği tahmin ediliyor. Supersonics, Oklahoma'ya taşınıp Thunder ismini aldığında hala kadroda olan Swift, yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra 2004'te ilk turdan seçilmesiyle başlayıp yükselen kariyerinde düşüşe uğramış, 2009'da da Thunder tarafından serbest bırakılmıştı. 2.17'lik dev Thunder tarafından serbest bırakıldıktan sonra doğduğu yer olan Bakersfield'ın (California) NBDL takımıyla anlaşmış, hemen ardından Sonics'ten eski koçu Bob Hill'in davetiyle Japonya'ya, Tokyo Apache takımına gitmişti.

Hiç yorum yok: