15 Ocak 2011 Cumartesi

NBA'de gecenin tahminleri


Houston Rockets @ Atlanta Hawks

Hawks bu sezonun en uzun galibiyet serisini yakaladı. İç sahada tam 10 maçtır kazanıyorlar. Son 1 haftada 1 maç oynadılar bu açıdan hayli dinç konumdalar. Hücumda hiç bir sıkıntı yok , özellikle Smith-Williams-Johnson-Crawford dörtlüsüyle arka alanda müthiş bir iş çıkarıyorlar. Boyalı alanda da Horford doğunun dominasyon yaratabilecek uzunlarından biri olarak yine iyi bir sezon geçiriyor.

Maça yönelik tahminimde Williams'ın sakatlığı hayli pay sahibi. Keza onun yokluğunda geçtiğimiz sezonun en iyi 6.adamı seçilen Jamal Crawford bol bol süre alıyor ve skor üretiyor. Crawford son 6 maçta 27.2 sayı ortalamayla oynuyor ve onun 20 sayıdan fazla attığı 12 maçın 9'unu Hawks kazandı. Williams'ın yokluğunda ona ne büyük iş düştüğünü bu rakamlar gösteriyor.

İlginçtir , sakatlıktan döndüğünden beri Joe Johnson da son 5 maç itibarıyle 27.2 sayı ortalama yaptı.

Bir diğer detay : Rockets 10 maçtır 100 ve üzeri sayı görüyor potasında ve bu 10 maçın yalnızca 2 tanesini kazanabildiler.

Hawks'ın bu gece kazanacağını düşünüyorum , aynı şekilde Crawford da 20+ performansını sürdürecektir.

Kevin Martin son dört maçında 29.5 sayı ortalamayla oynuyor ve Hawks'a karşı da son 4 maçta 28.8 sayı ortalaması var. Hawks bu derece dinçken , Rockets'ın da böyle savunma zaafları varken , maçtan bol skor çıkması da muhtemel.

  • Hawks kazanır
  • Over 203.5 ( Güven : 2.5 / 4 )
  • Jamal Crawford 20 sayı üstü ( Güven 2.5 / 4 )

Sacramento Kings @ Detroit Pistons

Kings , geçen sezon Şubat ayında mağlubiyet serisini Knicks'i MSG'de yenerek kırmış , ve ardından Pistons'ı da deplasmanda yenerek 2 maçlık galibiyet serisi yapmayı başararak kötü gidişi durdurmuştu. Şimdi dejavu misali çıkışı sürdürmek isteyecekler.

Savunmaya odaklanan Kings , Knicks gibi bir takımı %31 isabetle 83 sayıda tutmayı başardı. Son 4 maçta 20+ sayı ortalamalarıyla oynayan Udrih 14'te 11 isabetle 29 sayı üreterek Knicks'e darbeyi indiren isim oldu. Udrih maç sonrası açıklamasında savunmaya değindi , ve bu şekilde savunma yapmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Pistons kötü hücum yapan bir takım. Bunda hücum ribaundu konusunda efektif bir takım olamayışlarının etkisi büyük. Raptors gibi savunma özürlü bir takıma dahi 101 sayı atabildiler. Son on maçta da 2 defa 103 sayı ve üzerini görebildiler. O maçlardan biri de 99-99'la uzamıştı.

Ben Kings'in bu maçı isteyeceğini ve zaten hücum yollarında sıkıntı çeken rakibini 103 sayının altında tutabileceğini düşünüyorum. Aralarında oynanan son maç 14 Kasım tarihinde 100-94 Pistons üstünlüğüyle bitmişti. Udrih sürelerini yine 35-40'lara çekmeyi ve şut ortalamalarını da maç başına 17'lere çekmeyi başardı. Dahası çok ama çok yüzdeli atıyor. Bu gece baremi geçebileceğini düşünüyorum.

  • Pistons under 102 ( Güven : 2.5 / 4 )
  • Beno Udrih 20.5 sayı + assist üstü ( Güven : 1.5 / 4 )

Miami Heat @ Chicago Bulls

İki etkili savunma takımı. Bulls 8 maçtır evinde kazanıyor ve bu seri bu gece salonu dolduracak tarafları coşturacak bir diğer etken. Esas etkenler ise Wade-Bosh-Lebron üçlüsünün United Center'da görecekleri tepki. Keza üçü de Bulls'un tekliflerine kayıtsız kalmış ve tercihlerini farklı yönlerde yapmışlardı. Bir nevi MSG atmosferi olacaktır United Center'da. Ancak malesef ki Bron bu gece oynamayacak gibi görünüyor. Rotoworld'de salı gününe yetişebileceği ve son idmana çıkmadığı belirtilmiş. Sürpriz bir kararla oynatılır mı bilemiyorum. Onun yokluğunda işin diğer ikiliye düştüğü aşikar. Bu bağlamda Bosh ve Wade'den ekstra performanslar beklenebilir. Son iki maçta sırasıyla 24-26 sayılar atıp 13-6 ribaundla bu alanda da totalde 19'e ulaşan Bosh'un bugece 29 baremini geçmesi beklenebilir. Ancak bu pickten uzak duracağım keza Lebron'un yokluğunda da Bosh'un kullandığı şut sayısında önemli bir değişme yok. Wade için açılan -8'lik handikap da Deng gibi bir oyuncu karşısında yüksek gibi. Alt seçeneği için Heat'in son iki maçtaki savunma performansına güvenemiyorum. Geriye tek trend kalıyor o da Chicago galibiyeti.

Heat gibi bir takımı Lebron'suz yakalamışken çember altında iyi savunup Boozer'la darbeyi indirebileceklerini düşünüyorum. Rose'un son 4 maçta 12 sayı ortalaması var Heat'e karşı. Zorlandığı aşikar. Bu durumda neden Rose'a alt almıyoruz derseniz , son 4 maçta 27.2 sayı ortalaması yakalamış olmasın. Heat'in evlere şenlik boyalı alanında iş istatistik canavarı Boozer'a düşecektir. Son maçta faül problemi ve maçın kopması sebebiyle az süre alıp dinlenme şansı buldu. Bu gece 24 sayı 11 ribaund gibi bir performansla over yapacağını düşünüyorum.

Bulls Heat'i Lebron'suz yakalamışken yenip iç saha serisine devam eder diye düşünüyorum.

  • Bulls ML ( Güven : 2 / 4 )
  • Carlos Boozer over 33 sayı + ribaund ( Güven : 2 / 4 )


Orlando Magic @ Minnesota Timberwolves

Magic'ten rahat galibiyet bekliyorum. Beasley'in sakatlığı var , idmanlara çıkıyor ancak coach Rambis hala onun hazır olmadığını düşünüyor. Dahası o da hala %100 olmadığını beyan ediyor. Geriye kalan en büyük yıldız Kevin Love ise , 3 senelik ribaund krallığı saltanatını bitirmesi muhtemel Howard'la eşleşecek. Bu da onu oyunun her iki yönünde ekstradan yoracaktır. Love'ın double-double yapamadığı yegane maçlardan biri de 128-86'yla kaybettikleri Magic maçıydı. O maçta da Beasley oynamamıştı.

Öte yandan Luke Ridnour'un son 4 maç grafiği hayli parlak. 15 sayı 9 assist ortalamaları var. Nelson ise Arenas geldiğinden beri git gide uzaklaşıyor eski performansından. Bu gece Ridnour'a 20.5 sayı assist baremi açılmış , Nelson için barem yok ama olsaydı kanımca 18.5'larda olmalıydı. Ridnour daha çok süre ve sorumlulukla Nelson'u geçecektir diye düşünüyorum.

  • Magic ML ( Güven 3 / 4 )
  • Magic ilk yarı -3.5 ( Güven 2.5 / 4 )
  • Ridnour -0.5 sayı + assist vs. Nelson ( Güven 3 / 4 )

Dallas Mavericks @ Memphis Grizzlies

Nowitzki iyileşiyor ancak oynamayacak gibi görünüyor. Çok sürpriz bir karar olmazsa da oynamayacak.

Maçla ilgili istatistikleri incelerken şu dikkatimi çekti : Zach Randolph'un Mavericks'e karşı kariyer ortalaması 24.6 sayı. Bu onun kariyer ortalamasından 7 sayı fazla. Dahası son 8 maçında da 27 sayı 12 ribaund civarı ortalamaları var. Bu gece Mavs'e karşı istikrarını sürdürür diye düşünüyorum. 23-24 civarı sayı atıp 12-13 ribaund çekmesi olasıdır.

Aynı şekilde Jason Terry'nin de Grizzlies'e karşı 21.4 sayı ortalaması var. Son maçlarda da hayli sorumluluk alıyor ve skor üretiyor. Son Spurs maçına yedek soyunup 22 dakika süre alması dışında herhangi bir aksilik gözükmüyor bu tahmine ilişkin. Kasım'daki maçta Grizzlies'e 25 sayı atan Terry'nin bu gece 20 sayı üzerine çıkması hayli mümkün görünüyor.

  • Zach Randolph over 21.5 sayı ( Güven 2 / 4 )
  • Zach Randolph over 35 sayı + ribaund ( Güven : 2 / 4 )
  • Jason Terry Over 21.5 sayı + assist ( Güven : 2.5/ 4 )

2 yorum:

EarlyAdopter dedi ki...

Bekliyoruz, cok guzel bir program var bu aksam...
Tutturma oranini da paylasmayi dusunuyor musunuz?

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Bir süre sonra ipin ucu kaçıyor o hususta , ancak talep varsa hesaplayıp yayınlayabilirim ;) En son 116-75 civarı bir şeydi sanırım.

Hesaplayıp bilgisini veririm yine bu yorum üzerinden , postlara da girerim. Ben de istiyordum zaten hatırlatmanız vesile oldu.