27 Ocak 2011 Perşembe

O.J Mayo'ya 10 maç ceza


Batı'da play-off kovalayan Grizzlies'e Mayo'dan kötü haber geldi.

Grizzlies bugün NBA Yönetiminin O.J Mayo'ya NBA'in madde kullanımına ilişkin kurallara aykırı davranması sebebiyle 10 maç ceza verdiğini duyurdu.

Yapılan testlerin pozitif çıktığı ve Mayo'da yasaklı bir madde olarak DHEA ismiyle bilinen dehydroepiandrosterone maddesine rastlandığı belirtiliyor. Bu da Mayo'nun cuma günkü Sixers maçından , 15 Şubat'ta yine Sixers'a karşı oynanacak maça kadar takımla birlikte maçlara çıkamayacağı anlamına geliyor. Ancak Mayo takımla birlikte çalışmaya devam edecek.

Takım içinden bir yetkili , Mayo'nun kullandığı stereoid desteğin NBA kurallarının belirlediği dozun üzerinde olduğunu , Mayo'nun bu durumun bilincinde olmadan bu desteği aldığını söylediğini , ancak tam olarak hangi ürünü kullandığını söylemediğini açıkladı.

Mayo da durumla ilgili '' Dürüstçe bir hataydı , yaptığım her şey için tüm sorumluluğu kendi üzerime alıyorum. Vücuduma yaptığım besin desteği hakkında yeterli araştırma yapmış olmadığım için tüm destekçilerimden , takım arkadaşlarımdan ve Grizzlies organizasyonundan özür dilerim '' açıklamasını yapmış.

Grizzlies'in sahibi Michael Heisley de verdiği demeçle oyuncusuna destek olmuş :

'' Takıma katıldığı 2008 sezonundan beri olduğu gibi bu durumda da O.J'i destekliyor olacağız. Geldiğinden beri kendisinden beklediğimiz her şeyi cömertçe bize sundu, bu konuda da onun bu tecrübeden bir ders çıkarıp daha olgun bir oyuncu olmasını bekliyoruz. ''

'' Madde kullanımına aykırı davranış sebebiyle '' deyince akıllara hemen NBA oyuncularının madde kullanımı konusundaki yaramazlıkları akıllara gelir. Marihuana ya da dozaşırı steroidler gibi. Mayo'nunki belirtildiği gibi masumca yapılmış bir hataya benziyor. Zaten kullandığı DHEA maddesi de aslında yasal bir steroid. Bir çok sportif organizasyon tarafından yasaklanmış olmasına rağmen Amerika'da bu işleri kontrol altında tutan DEA ( Drug Enforcement Agency ) tarafından konmuş herhangi bir kısıtlaması yok. Yani gidip dilediğiniz gibi satın alarak kullanabiliyorsunuz.

Mayo ve Grizzlies adına üzücü gerçekten. 10 maç , düz mantıkla Mayo'nun sezonun 8'de 1'lik kısmını kaçırması anlamına geliyor. Kaldı ki geçtiğimiz sezonları da mumla arıyor zaten Mayo. 45 maçın 15'inde ilk beş çıkabildi ve yalnızca 12.2 sayı ortalama yapabildi. Aslında aktif olduğu dönemde de zaten eskisi kadar efektif değil ve yakın kaynaklar durumun fizikten ötede mental sıkıntılardan mütevellit olduğunu ifade ediyor. Son dönemde de adı fazlasıyla takas dedikodusuna kavuşmuştu zaten genç guardın.

Grizzlies üst tabakasının açıklamaları güven verici gözüküyor ama ben 10 maç sonra Mayo'yu Grizzlies formasıyla görüp göremeyeceğimizden şüpheliyim.

Hiç yorum yok: