13 Ocak 2011 Perşembe

Gecenin tahminleri ( 13 Ocak '11 )


Thunder'ın süperstarı Durant , iç sahada oynadıkları son 4 maçta 34.4 sayı ortalama yakalamış durumda. Magic , onun bu ligde en düşük sayı ortalamasıyla oynadığı ( 17.4 ) takım. Ancak bu istatistiğe konu olan maçlara bakıldığında , süre ve şut sayısı gibi bazı rakamların düşük olması gibi etkenlerin bu ortalamada etkili olduğu görülebiliyor. Durant'ı özel olarak durdurmaları gibi bir şey söz konusu değil yani. Ben genç forvetin şu anki form durumuyla bu gece yine 26 ve üzeri sayı üretebileceğini düşünüyorum. 30'ların üstüne çıkıp son 4 maçlık çıkışını sürdürmesi olası görünüyor. Ribaund'larda da oldukça etkili olan Durant'i , skor opsiyonlarının geniş olduğu Magic'in pivotu Howard'a karşı avantajlı görüyorum. Thunder Green-Westbrook-Durant üçlüsü üzerine kurulu ve bu üçlüden en çok sivrileni Durant. Magic ise Hidayet , Richardson , Arenas ve gününe göre Nelson , Redick , Bass , Anderson gibi her an skora etki edebilecek oyunculara sahip. İç saha ve iç sahadaki form grafiği itibarıyle , Durant'ı avantajlı görüyorum. Howard'ı geçebileceğini düşünüyor , handikabıyla birlikte picki cebime koyuyorum.

  • Kevin Durant +1.5 sayı & rebound vs. Dwight Howard ( Güven : 2.5 / 4 ) L

Bu tahminimde etkili olan bir diğer etken ise , Howard'ın olası faül problemi. Geçen sezon iki maçta toplam 8 faül yapmıştı Thunder'a karşı. Sebebi de aşikar , Thunder hızlı , genç ve dinamik bir takım olmasının yanı sıra kısalarının elinden skor üreten bir takım. Bu da bol bol penetre anlamına geliyor. Westbrook - Durant - Green üçlüsünün ve Ibaka , Harden gibi isimlerin çembere yüklenme konusunda agresif ve patlayıcılık taşıyan oyuncular olmaları rakip uzunlar için faül riski teşkil ediyor.

Howard'ın geçen sezon 2 maçta 15.5 sayı 8.5 ribaund ortalaması var Thunder'a karşı. Son 10 maçta da 2 defa 15 ribaund ve üzeri alabildi. Dün gece de 48 dakika süre alarak yoruldu.Bu gece 14 ribaund'dan fazlasını alamayacağını düşünüyorum.

  • Dwight Howard under 14.5 ribaund / ( Güven : 3/4 ) L

Hiç yorum yok: