12 Ocak 2011 Çarşamba

Atlanta Hawks @ Toronto Raptors



Hawks son 10 maçının 8'ini kazandı. Bu süreçte Utah , Orlando , Golden State , Pacers gibi Raptors'a nazaran daha iyi konumdaki takımları yenmeyi başardılar. Johnson'un muhteşem dönüşü Hawks'ı bir anda şaha kaldırdı. Peşpeşe 4 maç kazandılar. Bu süreçte normalde %37.5 olan üç sayı yüzdeleri 83'te 41'le %49.4'e fırladı ve bu da onların maç başına ortalama 13.3 sayı farkla galip gelmelerini kolaylaştırdı.

Josh Smith son 6 maçında 20 sayı ortalama yakaladı , 28 Kasım'daki son Raps maçında da (96-78) kariyerinin üçüncü triple double'ını 12 sayı 13 ribaund 10 assistle yapmıştı.

Keza Johnson da 24 sayı attığı Pacers maçıyla birlikte son 4 maçında 27.5 sayı ortalaması yakaladı. Hawks'ın galibiyet serisinde ortalama 19 şut kullanan Johnson kullandığı 18 üçlükte de 10 isabet yakaladı. Hawks onun dönüşünden beri 9 galibiyet 3 mağlubiyet yakalamış durumda , rakipleri ortalama 90.7 sayıda tutuyor ve Raps'e karşı son 10 maçta 8 galibiyeti var.

Raptors maç başına yediği ortalama 105 sayıyla ligin en kötü savunma yapan takımlarından biri. Sakatlarının dönüşüyle toparlanıyorlar. DeRozan'ın artan performansı , sakatların dönüşü ( bu gece Weems de dönecek ) Raps lehine gelişen değerler. Bu sayede kendilerinden daha kötü durumdaki Cavs'ı ve Kings'i yenebildiler , ancak bu denli düşük seviyedeki takımlardan bile sırasıyla 105 ve 112 sayı yediler.

Atletik oyuncularla dolu formda bir Hawks'ın , bu denli savunma zaafı olan ve ribaund problemi çeken Raptors'a mağlup olması bence sürpriz olur. Hawks'a verilen 1.58'lik oran ve 3.5'luk handikap çok ama çok değerlidir diye düşünüyorum. Smith - Horford - Johnson üçlüsüne karşılık gelebilecek değerde oyuncuları yok Raps'in. Maça iyi başlayıp tutunabilirler ama Hawks temposu , fizik avantajı ve ribaund farkıyla bir yerde maçı kotarır diye düşünüyorum. Yüksek skorlara gebe maçtan Hawks galibiyeti çıkması muhtemel.

Öte yandan , 27.5 sayı ortalamayla oynadığı 4 maçlık seri boyunca , Johnson maç başına ortalama 19 civarı şut kullandı. Yüzdesi de hayli yüksek. Bu gece karşısında esaslı bir savunma eşleşmesi olmayacağı için , yine bol süre alıp bol skor üretebilir. 19 şut kullandığı varsayılırsa , serbest atışlar ve 3 sayılık isabetlerden gelen farklarla yine 23-24 sayıyı yakalaması mümkün görünüyor. 5 assist ortalamalı oyuncunun assist katkısıyla birlikte 30'ları görebileceğini
düşünüyorum.

  • Hawks ML ( Güven : 3/4 ) W
  • Hawks -3.5 ( Güven : 2.5/4 ) L
  • Johnson over 27 sayı + assist ( Güven : 2.5/4 ) W

Hiç yorum yok: