14 Ocak 2011 Cuma

NBA'de gecenin tahminleri ( 14 Ocak '11 )



Chicago Bulls @ Indiana Pacers

gece yine Carlos Boozer'a açılan bareme eğileceğim. Son 4 maçında 27 sayı 12 ribaund ortalama yapan Boozer'ın , ilk maçta 37 dakikada 22-18 yaptığı Pacers'a karşı yine etkili bir performans ortaya koyabileceğini düşünüyorum. Son maçta Bobcats'e karşı ilk çeyrekte erkenden 2 faül almasına rağmen hemen hemen 3 çeyrekte 23-14 yapan Boozer , Pacers'a karşı geçtiğimiz sezon da iki maçta 28.5 sayı 12 ribaund ortalamayla oynamış. Bu maçta yine 20+ sayı 10+ ribaund rakamlarına kolaylıkla ulaşabileceğini düşünüyorum.

Evinde fırtına gibi esen Bulls , deplasmanlarda aldığı mağlubiyetlerin ardından özeleştiriye gitti ve Bobcats mağlubiyetinin faturası , evlere şenlik ilk çeyrek performanslarına kesildi. Bobcats'e karşı ilk çeyrekte 36-22 geriye düşen Bulls maçı geriden getirmeyi başarmış ancak son çeyreğe doğru yeniden kontrolü rakibine vermişti.

Bununla ilgili takım olarak bir düzenlemeye gidileceğine dair demeçler var. Boozer takımı için '' Biz diğer bazı NBA takımları gibi ( kesinlikle eski takımı Jazz'e laf atıyor burada ) ilk etapta oyunu akışına bırakıp sonradan geri geliriz düşüncesine güvenebilecek bir takım değiliz. Kesinlikle ağırlığımızı ilk çeyrekten maç sonuna kadar rakibin üzerinde korumamız gerekiyor ve buna derhal başlasak iyi olacak. '' şeklinde bir demeç verdi.

Bu gece Bulls'un bu durumun üzerine eğilip ilk çeyreği de önde kapatmak için özen göstereceğini düşünüyorum. En azından böyle bir çaba içerisinde olacaklarını biliyoruz artık.

  • Carlos Boozer over 33.5 sayı + ribaund ( Güven 2.5 / 4 ) L
  • Bulls ilk çeyreği kazanır ( Güven : 2 /4 ) W


Milwaukee Bucks @ Philadelphia Sixers

Elton Brand burada da mevzu bahisimiz olsa gerek. Son 7 maçta 1 defa ilgili sınırın üzerine çıkabildi. Bunun haricinde 6 maç alt şeklinde sonuçlandı. Bucks maçları inanılmaz temposuz geçiyor , maça açılan barem Sixers'ın son 4 maçtaki 100+ sayılık performanslarına rağmen 187. Bunun sebebi de Bucks'ın ligin en kötü hücum yüzdesine ( %41) ve en düşük skor üreten takımı ( maç başına 89.2 ) olması olsa gerek.

Sixers'ın rakibi üzerinde son 10 maçta 8 galibiyet gibi ağır bir üstünlüğü var. Aralarındaki son maç 19 Kasım 2010'da oynanmış ve Brand 31 dakikada 7'de 1 isabetle yalnızca 4 sayı üretip 3 ribaund alabilmişti. Bunda maçın temposundan çok Bogut'un etkili savunmasının da payı büyük.

Önceki sezonda da Brand'in Bucks'a karşı 4 maçta ortalama 30 dakika süre alıp 12 sayı 7 ribaund ortalamayla oynadığını görüyoruz.

Sezon ortalamaları 15 sayı 8.5 ribaund olan Brand'in , Tony Battie dışında full kadro olacak Sixers'da Bucks gibi bir rakibe karşı açılan baremin altında kalacağını düşünüyorum.

  • Elton Brand under 25.5 sayı + ribaund ( Güven : 3/4 ) W


Charlotte Bobcats @ Boston Celtics

Bobcats uptempoya geçtiğinden beri , üç önemli oyuncusunun rakamlarında ciddi yükselmeler var. Bunların başında da D.J Augustin geliyor. Genç oyun kurucu Felton'un gidişinin ardından uptempo'yla bulduğu fırsatı çok iyi değerlendiriyor. Son 3 maçta 20 sayı 10 assist ortalamalar yakaladı.

Rondo ise sakatlıktan döndüğünden beri ortalama 23-24 sayı + assist toplamlarında seyrediyor.

Bobcats'e karşı da 9-9 şeklinde 18 totalli ortalamaları var.

Maçın kopması durumunda da , yerini Nate Robinson'a bırakabilir.

Bobcats'in ligde karşısında en kötü performans gösterdiği takım Celtics. Bugüne dek yakın zamanda oynanan maçların hepsini çok büyük farklarla kaybettiler.

Ancak şunu hatırlatmalıyım ki ; o günler geride kaldı ve Bobcats artık çok farklı bir basketbol oynuyor. Bu sezon rekorunu egale ederek 4 maç peşpeşe kazandılar. Son maçta da Bulls'u yenmeyi başardılar.

Celtics'i zorlayabileceklerini düşünüyorum. KG hala yok ve Celtics eksik sayılır bu bağlamda. Bence Bobcats maça ortak olabilir , ancak ana seçimim Augustin olacak. Son maçta yalnızca 1 top kaybetti , ve takımının sezonun en iyi performansıyla yalnızca 7 top kaybettiği maça 22 sayı 12 assistle liderlik etti. Bunda takım sahibi Michael Jordan'ın çok top kaybettiği bir maç sonrasında kendisine verdiği ayarın payı büyükmüş , D.J'in demecine göre.. Bu gece Rondo'yu geçebileceğini düşünüyorum.

  • D.J Augustin +6.5 assist vs. Rajon Rondo( Güven 3.5 / 4 ) L
  • Bobcats +8.5 ( Güven : 1.5 / 4 ) W

edit : Barem sadece assist olarak değiştirildi. Bu bağlamda pick'e ilişkin yorumu bozmamak adına orijinal postu editlemiyor , buraya not olarak düşüyorum. Assist olarak da olsa 7 fark yemeyeceğini düşünüyorum Augustin'in. Güven oranı da 2.5 / 4

Sacramento Kings @ New York Knicks

Kings 13 deplasmanı peşpeşe kaybetti. Knicks'in temposuna dayanamayabilecekleri gibi Stoudemire'i de durdurmaları pek olası gözükmüyor. Takımın önemli oyuncularından Francisco Garcia'nın da hafif bir sakatlığı oldu ancak oynaması bekleniyor. Evans da bu gece dönecek gibi. Lakin Knicks'in pek de şans tanıyacağını düşünmüyorum. Kings maçı onlar için üzerinde tik atılıp geçilmesi gereken bir maç niteliğinde. Sürprize mahal vermeyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Spurs'e Mavericks karşısında 1.14 gibi bir oran verildiği düşünülürse , 1.25'lik Knicks oranının değeri daha kolay anlaşılabilir. Stoudemire'i durdurabilecek herhangi bir kozu yok Kings'in , ve Knicks'in de bu oyuncusuyla maçı domine etmesi muhtemel.

  • Knicks kazanır ( Güven 3.5 / 4 ) L


Portland Trail Blazers @ Phoenix Suns


Vince Carter hala isteneni veremiyor. 15-16 sayı dolaylarında bir katkı veriyor , ki bu katkıyı kariyeri bitti denilen kuzeni T-Mac bile Detroit gibi arka alan zengini bir takımda son 2-3 maçtır veriyor zaten.

Öteki tarafta ise Lamarcus Aldridge fırtınası esiyor. Oden'in ve Roy'un sezonu kapatmalarının ardından 3 büyük oyuncudan kalan tek parça olan Aldridge muazzam rakamlar üretiyor. Ki bence çok da özel bir oyuncu. Sahada kendisinden beklenen her şeyi yapıyor , bir uzun için muazzam bir çok yönlülüğü var.

İki oyuncunun kıyas edildiği eşleşmede Aldridge'i önde görüyorum. Suns gibi hızlı ve savunma zaaflı bir takıma karşı 24-25 sayı civarı bir performans gösterebilir. Ki takımın önemli skor opsiyonlarından Wesley Matthews'ın da sakatlığı olduğu ve durumunun maç saati belli olacağı yazıyor rotoworld'de. O da oynamazsa sazı tümüyle eline alır Aldridge. Vince Carter'dan 2 basket daha fazlasını atması gayet mümkün.

  • LaMarcus Aldridge -4 sayı vs. Vince Carter ( Güven : 2.5 / 4 ) W

2 yorum:

EarlyAdopter dedi ki...

Knicks hepimizi ters koseye yatirdi gercekten :)

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Evlere şenlik bir hücum yüzdeleri vardı. %31 civarlarında. Amare en son baktığımda 4-14 falandı sanırım , Felton 2-11 , takımın geri kalanının da aşağı kalır bir yanı yoktu.

Beni deli eden şey maç boyunca bir kez bile öne geçememiş olmaları.