18 Ağustos 2008 Pazartesi

Tüm zamanların en hızlısı

Kendilerine saygı duyuyoruz !


Evet , NBA tabanlı bir basketbol blogunda bu yazı birçoğumuza tuhaf gelebilir. Ancak bir sporsever olarak itiraf etmeliyim ki son yıllarda izlediğim hiç bir sportif vaka bana bu kadar tuhaf gelmemişti. O yüzden blogumda onu yazarken hiç düşünmedim bile. Hatta bir süre avatarımı falan da süsleyecektir bu vaka.
Resimde gördüğünüz adam ( Usain Bolt , ki onu şu resimdeki pozdan itibaren tüm gazetelerde , televizyonlarda , bilimum görsel medya organında görmüşüzdür zaten ) 100 metreyi tam 9.69 saniyede koştu !
Hem altın madalya kazandı , hem de dünya rekorunu ele geçirdi.
O anı ilk kez izlediğimde resmen şok olup kaldım. Hangi takım olduğunu hatırlamıyorum ama Rüya Takım 3-4 sene evvel bir takımdan son saniye basketi yemişti , tüm rakip oyuncular saliseler kala sahanın ortasında dakikalarca zafer kutlamışlardı da , o geriye kalan saliselere Allen Iverson kendi potası civarından bir üçlük sığdırararak maçı kazandırmıştı. İtiraf ediyorum Usain Bolt'un rekoru kırışını gösteren o 10küsür saniyelik anı izlerken bu ve benzeri bir çok basketbol mucizesinden daha çok etkilendim.
Yahu bu nasıl bir şeydir ? Adam bir koşucunun olimpiyatta elde edebileceği en büyük başarıyı elde etti. Hem altın madalya hem dünya rekoru ! İnanması çok güç ama bunu son 20 metresini gazetecilere poz vererek geçirdiği bir koşuda başardı ! Hani dilim varmıyor ki diyeyim , '' o pozu vermeyip aynı tempoda devam etseydi şunu da başaracaktı ama neyse '' diye. Adam yapabileceğinin en iyisini yaptı , gayet de güzel havasını bastı.
Ama gene de o anı izlediğimden beri düşünmüyor değilim , acaba aynı tempoda gitseydi ne olurdu diye.
Profesyonel koşucuların ortalama 45 adımda koştuğu mesafeyi Bolt tam 38 adımda koşmuş !
Sanırım poz vermeden , tam performansla (!) koşacağı gün için kendi rekorunu birilerinin kırmasını bekliyor !
Ne diyelim ; o zafer anındaki halini kıskanmakla beraber kendilerine saygı duyuyoruz ...

Hiç yorum yok: