8 Ağustos 2008 Cuma

Şov başlıyor

Hazır mısınız ? Çin'in Pekin şehrinde düzenlenen Olimpiyatlar muhteşem bir açılışa sahne oldu. Tabi bu görkemli açılışta objektiflerimiz bizi enterese eden kısma , basketbola dönük ;)

Favori yine açık ara Rüya takım gibi gözüküyor. Rüya takımın en büyük kozu olarak da Kobe Bryant lanse edilmiş. Rüya takım son 10 yılda yaşanan tökezlemelerin ardınan sütten yanan dilin farkına vardı ve bu yıl muazzam bir kadro kurdu , demeyeceğim. Keza onlar her zaman muhteşem kadrolar kuruyorlar :) Önemli olan doğru kadroyu doğru biçimde oynatabilmekti. Onlar da bunu başarabilmek adına oldukça doğru işler yapmışa benziyorlar. ( Bu konuyla ilgili Murat Murathanoğlu imzalı , NBA Türkiye'nin yeni sayısındaki yazıyı okumanızı öneririm. Muazzam bir analiz ! ) Her biri All-Star kalibresindeki oyuncuların , tek bir takımda tüm sıfatlarından sıyrılıp birer görev adamı gibi oynadıklarını izlemek gerçekten keyifli. İşte bu yaz bir kez daha bu keyfe haiz olacağız. Ancak akıllarda yine şu kuşku var :

Yükselen Avrupa Ekolü Amerikan Rüyasını bir kez daha söndürebilir mi ?

İşte bu , bu sefer zor gözüküyor ama imkansız değil. Rusya'nın son Avrupa şampiyonasında İspanya'ya yaptığını , İspanya'nın başını çektiği 1-2 takım ABD'ye yapabilir.

Merakla bekliyoruz ...

Hiç yorum yok: