25 Ağustos 2008 Pazartesi

Beijing'te mutlu son

Amerikan rüyası devam ediyor

Aslına bakarsanız başından beri belliydi Rüya takım'ın ağırdan daha ağır favori olduğu. Ancak Avrupa Basketbolunun , daha doğrusu Arjantin'i de işin içine katarsak genel anlamda basketbolun dünya çapında son yıllarda katettiği mesafe düşünüldüğünde ABD'nin yukarıdaki resimde gördüğümüz coşkusunun gayet de haklı olduğunu söylemek mümkün. NBA oyuncularının bugün çok değil 10 sene önce '' kolay lokma '' sayılabilecek rakipler karşısında uzun soluklu bir hazırlık dönemi geçirip müthiş bir motivasyon ve fiziksel hazırlıkla ter döküp gerçek bir şampiyon gibi zafere ulaşması basketbol adına çok sevindirici.

Demem o ki netice aynı ama süreç çok farklı artık. Bu turnuvada şampiyon ABD oldu olmasına ama hiç bir şey eskisi gibi değil , bu defa bir kez daha bunu gördük hep beraber. Geçen sefer bronz madalyayı alıp da yüzü kızaran tek takım olarak tarihe geçen rüya takım bu defa bu sürprize izin vermedi ve bunu başarabilmek için de aynı ayarda takımların yer aldığı bir turnuvanın şampiyon takımının yaptığı gibi , daha açık bir ifadeyle tüm takımların hemen hemen eşit olduğu bir turnuvanın takımlarından biriymiş gibi hazırlandı bu organizasyona ve haklı bir zafer kazandı.

Şu an dünyada bir çok kişinin '' Sizce dünyanın en iyi oyuncusu kim ? '' sorusuna vereceği muhtemel cevaplardan en güçlüsü olan '' Kobe Bryant '' 'ın normalde çok sıradan sayılabilecek maçlarda yaptığı savunma ve hücumdaki hırsı ABD'nin artık kimseyi hafife alamayacağının , daha doğrusu ABD'yi de yenebilecek takımların artık var olduğunun en güzel göstergelerinden biriydi. Keza takım olarak da aynı tavrı takındı rüya takım. Sütten dilleri yanmıştı bir kere ne de olsa.

Evet , netice aynı ama süreç farklı. Vurgulamak istediğim şey bu. Dünyada basketbol adına her geçen gün çok daha güzel şeyler oluyor. Umarım bu coşkulu pozitif akıma kapılıp gelişmek bize de lig ve milli takımlar düzeyinde nasip olur. Buradan Avrupa üçüncüsü olan Yıldız Milli takımımızı kutlamakla beraber 2010 organizasyonunu gün be gün ellerden kayıp gitmesine sebep olan herkesi de şiddetle kınıyorum. Bu yazıyı böyle bitirmeyi hiç istemezdim ama olimpiyatlarda izlediğimiz basketbolun bize gösterdiği gerçek , içime büyük bir umudun yanısıra kuşkuyu da düşürüyor.

Umarım '' Herkes Mersin'e , biz tersine '' diyecek hale düşmeyiz.

Rüya takım'a ( nacizane :) ) ve Yıldız Milli Takımımıza ( Özellikle turnuvayı 22.9 sayı 16.5 ribaund ortalamalarıyla kapatan Enes Kanter'e ) tekrar tebrikler.

Hiç yorum yok: