5 Ağustos 2008 Salı

Avrupa Green'i de istiyor

İster misiniz Türkiye'ye gelsin ?


Efendim duyduk ki Gerald Green de Avrupa'dan muhteşem teklifler alıp düşünenler arasındaymış. Takım ismi göremedim hiç bir yerde ancak doğrudur. Green tam NBA'de fıslayıp Avrupa'da fırtınalar estiren oyuncu profiline uygun bir oyuncu. Ayrıca fazlasıyla genç ve atletik.

Bilmem size de bir şey anımsattı mı bu ?

Fenerbahçe Ülker desem ?

Aklıma gelmedi değil vallahi.

Fenerbahçe Ülker James White ile benzeri bir hamleyi zamanında yapmıştı , ancak bunun saha içinde pek de işe yaradığı söylenemez.Sarı Lacivertliler White'tan hiç bir zaman umdukları performansı tam anlamıyla alamadılar. Her neyse , Josh Childress'lar , Carlos Delfino'lar çatır çatır Avrupa yolunu tutarken Solomon'dan sonra Kinsey'in de gidişiyle '' Eee şimdi ne olacak peki ya ? '' dedirten Fenerbahçe Ülker , ister misiniz patlatsın Green bombasını ?

Maliyeti yüksek de olsa değer. Gözümüz gönlümüz açılır vallahi. Green'i NBA'e pek yakıştıramadım keza büyük bir skor potansiyeli olması rağmen bir türlü gerekli verimliliğe kavuşamadı. Ancak Avrupa'ya gelse seyrine doyulmaz yalan yok. Hele TBL'de ... Akıllara zarar smaçların ardından tribünlerin alacağı şekilleri düşünmemek elde değil. White'ınkini aratmayan bir performansla slam dunk şampiyonu olacağına da şimdiden bahse girerim. Keza o da tıpkı White gibi NCAA'de inanılmaz bir resital gecesiyle slam dunk şampiyonu olmuştu.( Lisede de olabilir yanlışımız olmasın , youtube nimeti vasıtasıyle izleyebilirsiniz.)

Hem Fenerbahçe'nin yeni skor gücü olur , hem yaratıcı gücü olur , kendi pozisyonuyla kendi ekmeğini çıkaran , sorumluluk sahibi oyuncu olur , hem de Tanjevic'in genç oyuncu furyasına uyar.

Bence Aziz Yıldırım bunu bir düşünsün :)
Uzun uzun anlatılır ama özet geçtim kısaca ben ; velhasılkelam Green fırsatının değerlendirilmesi nokta atışı olur Fenerbahçe için.
Bence ...

Hiç yorum yok: