9 Ağustos 2008 Cumartesi

Para para para !

İstemem yan cebime koy !

Avrupa kulüplerinin NBA'den yıldız getirtebilmek adına gözden çıkardığı rakamların 3 yıl için 20 milyonlarla başlayıp yıllık 50 milyonlara kadar varmasının ardından NBA yıldızları da her şeyi bir kenara bırakıp Avrupa yollarına düşmek pahasına '' Neden olmasın ? '' demeye başladılar.

Eeeh , dedik ama para konuşuyor diye değil mi ?

Lebron , Kobe ve Carmelo. Üçü de NBA'de bir takımın çehresini komple değiştirip kaderini yazabilecek potansiyelde tipler. Emekli olup yere göğe sığmayan paralarını yerken muhtemelen birer Hall of Hame üyesi olacak oyuncular.( Carmelo'dan biraz şüpheliyim ama özünde yatan potansiyel hala bir şeyler vaadediyor ! )

Geçtiğimiz hafta içerisinde ortalığı kasıp kavuran bu furyaya onlar dahi kayıtsız kalamadılar.

Bugün itibarıyle 2010'da kontratı bitecek olan , şimdiden karaborsaya düşmüş Lebron '' Bir yıl için 50 milyon doları verirlerse gelirim '' demiş durumda. Kobe'nin daha önceki beyanını biliyoruz , bu sefer de doğup büyüdüğü İtalya için '' Neden olmasın ? '' demiş. Carmelo da bugün olimpiyat basınına yaptığı açıklamada '' Birileri size bir yıl için 40-50 milyon teklif ediyorsa bunu değerlendirmeye almanız gerekir '' demiş ve böyle bir şeyin olması durumunda kesinlikle değerlendireceğini vurgulamış.

Hadi Kobe'yi anladık , adam NBA'de kazanabileceği bir çok şeyi genç yaşta elde etti zaten.( Şampiyonluklar , MVP'likler , All Star aboneliği ve hatta MVP'liği ve daha neler neler ) Da size ne oluyor ? :)

Hemen söyleyeyim. Para ve lüks konuşuyor.

Avrupa'da bir sezon dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Liglerde oynanan maçlar eminim NBA'deki günlük idmanlardan bile hafif kalır bunlara. Uluslararası düzeyde maçlara da sıradan bir NBA maçındaki performansları fazla bile gelir. Üstüne üstelik bir haftada maksimum 2 ,taş çatlasın 3 maç yapılıyor. Uzun uçuşlar seyahatler yok. Falan filan , şu yazıyı okuyan biri rahatlıkla kıyaslıyordur herhalde NBA'le Avrupa fikstürünü. Uzun uzun anlatmayayım şimdi.

Öte yandan ülke ve kıta çapında görecekleri ilgi , ABD dışında bir yerlerde onlara rüya gibi geçen bir tatil havası yapsa gerek.

Sadece ve sadece 1 yıl için herkesin sizi krallar gibi ağırladığı bambaşka bir dünyaya gidiyorsunuz , ortalama bir performans grafiğiniz tüm kıtanın en iyisi olmanıza yetiyor ve bunun karşılığında 50 milyon dolar alıyorsunuz !

Eminim bugün dünyada bir çok profesyonel basketbolcu şu saydığım şeyler için cebindeki parasına bile kıyabilir :)

Sevgi & Saygı vesselam ...

Hiç yorum yok: