6 Ağustos 2008 Çarşamba

Iguodala'yı göndermek ?

İlginç bir senaryo
Yabancı bir kaynakta okudum dikkatimi çekti. Sahi ya , bu sezon kadrosuna Elton Brand'i katarak dikkatleri üzerine çeken Philadelphia Sixers , takımın halihazırdaki süperstarı sınırlı Free Agent konumundaki Andre Igoudala'ya neden hala yeni bir teklif yapmadı ?

Ağustos'un ilk haftasını devirdik , Sixers taraftarları forumlarda , board'larda bas bas bağırıp Iguodala'nın takımda tutulmasını isterken Sixers yönetiminden hala somut bir hamle gelmemesi kafaları karıştırıyor.

AI'ın 6 yıl için 75 Milyon dolar civarı bir kontrat istediği konuşuluyor.

İşte bu noktada kafalar karışıyor. Sixers Iverson'un gidişinin ardından '' Yeni Kral '' gözüyle baktı Iguodala'ya ve o günden bugüne genç skorer takımın liderliğini üstlendi. Ancak şimdi Elton Brand var , Beklenenden fazlasını yapan bir Willie Green , gelişimine devam eden L.Williams , dümende Andre Miller ve parlak bir geleceğe gebe Thaddeus Young. Tabi Dalembert'i de unutmamak lazım.

Görünüşe bakılırsa Sixers eskisi kadar bel bağlamamış Iggy'e.

Bu durumda kendi takımlarında topun ağzında olan bir çok isim gündeme geliyor. Her birine birer dedikodu denilebileceği gibi ciddiye alınabilecek bir senaryo da kafama takılmadı değil.

Dün yine saha dışı bir olayla gündeme gelen Josh Howard'ı yazmıştım hatırlarsanız.

Mavericks'in sahibi Mark Cuban , işin ticari boyutunu harikulade değerlendirip tam anlamıyla iş yapan bir patron. Aslına bakarsanız Howard'ın topun ağzında olmasının sebebi de bu. Arabasıyla Drag yarışlarına katılıp ceza yedi , ya da arabasında marihuana bulundu diye All-Star kalibresindeki bir oyuncu küt diye şutlamaz kolay kolay bir NBA takımı. ( Ona bakarsanız Iverson'un , Carmelo Anthony'nin , Jamaal Tinsley'in , hatta Kobe Bryant'ın bile silah , darp , uyuşturucu bulunma , tatsız olaylara karışma ve hatta tecavüz gibi vakaları var ! ) Cuban işe bilet-kombine tarafından bakıyordur muhtemelen. Ve onun için kendi gözünde iyiden iyiye cıvımış 28'lik bir Howard , Kidd'le muazzam bir uyum yakalayıp Mavs taraftarlarını ayağa kaldıracak daha genç bir Iguodala'yla rahatlıkla takas edilebilir bu perspektiften bakıldığında.

Willie Green + Andre Igudodala = Josh Howard gibi bir senaryodan söz ediyorum vesselam.

Bu senaryonun gerçek olması durumunda Mavericks Kidd'in yanına Richard Jeffersonvari hızlı , atletik ve skorer bir oyuncu katacak. Sixers ise Iguodala'ya 6 yıl için 75 milyon ödeyip takımın geleceğe yönelik hamleler için kullanacağı salary cap'i peşin peşin doldurmaktansa , yüklü kontratıyla bu salary cap kontrolünü kaybettirmesi muhtemel bir Iguodala'ya nispeten kendi şutunu yaratabilen , savunması güçlü , yeni bir başlangıca hazır , biraz daha yaşlı Howard'ı alacak.

Senaryonun gerçekleşebilmesi adına sayılabilecek bir çok faktör var ancak yazı zaten uzun oldu , sizleri daha fazla yormayayım :) Gerçekleşmemesi içinse Philly'de çok popüler olan Iggy'yle yeniden anlaşılması gösterilebilir. Bunun dışında gayet makul gibi görünüyor ancak şimdilik sadece bir senaryodan ibaret.

Her iki oyuncunun durumunun da hala muallakta olması işin en gizemli ve merak uyandırıcı tarafı.
Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: