9 Ağustos 2008 Cumartesi

Josh kalıyor !

5 yıl için 58 milyon dolara yeniden Hawks'ta


Free Agent piyasasının en gözde isimlerinden Josh Smith , takımı Hawks'ın Memphis Grizzlies'ten gelen 58 milyon USD'lik teklifi karşılaması üzerine takımında kaldı.

İçine sindi mi bilemem ama Josh Atlanta'da iyiydi. Açıkçası Hawks konseptine '' cuk '' oturan bu oyuncunun Atlanta'da kalmasına sevindim. Hem Hawks adına hem kendi adıma. Onu Hawks formasıyla Hawks düzeninde izlemek gerçekten keyif verici. Josh genç bir takım olan Atlanta'da oyunun her iki yönünde de büyük sorumluluk alıyor. Fiziksel özelliklerini ve korkunç cesaretini en yüksek seviyede kullanıyor. Atletik bir oyuncu olarak çemberi sonuna kadar zorluyor , savunmada ise tam bir baş belası , asla sınanmaya gelmiyor. Üstelik çok genç ve Joe Johnson'un gölgesinde kalmış olması onun takım içi liderliğini gizliyor , bu da maliyetini dişe dokunur oranda düşürüyor. Iguodala için 70+ Milyon dolarlar konuşuluyor. Okafor ve Deng çoktan bu rakamların fazlasına imza attılar bile.

Uzun lafın kısası ; Josh'a az bile !

Memphis için 58 milyonun tam dengi olabilir ama Hawks ve Hawks konsepti için , Hawks'ın geleceği için Josh olduğundan çok daha değerli diye düşünüyorum.

8 yıl sonra gelen Play-off macerasında , ve NBA şampiyonunu ilk turda 3 kez yenme başarısında onun imzası en az JoJo kadar belirgin.

Fena değil diyebileceğimiz şutuyla oyununu iyiden iyiye bir bütün haline getirdi Josh.

E bundan iyisi şamda kayısı !

Bu satırları yazmaya başlamışken bir ara aklımdan '' aslında tartışılması gereken şeyin Hawks'ta başarılı bir sezon geçiren Smith'in neden Philadelphia'nın kapısını çaldığı sorusu''ydu.

Satırlar ilerledikçe kendi sorumun cevabını buldum sanırım.

Josh ve menejeri , yukarıda yazdığım herşeyin fazlasıyla farkında. Iguodala'ya şapur şupur demeye hazırlanan Sixers'ın ona yarabbi şükür demeyeceğini düşündü herhalde :) Ayrıca Sixers'taki mevcut ve gitgide gelişen düzen de ona Hawks'taki havayı aratmayacağa benziyordu bu yıl.

Sixers'tan ne haber ?

Hala Iggy'le anlaşmayan , ve bir türlü ne yapacağını kestiremediğimiz Sixers yönetimi Josh'un çaldığı kapıyı açmadı ancak buna duyarsız kaldığı da söylenemez. Geçenlerde kaleme aldığım bir yazımda Iguodala'yla neden hala anlaşmadıklarını yazmış , olası bir Josh Howard senaryosundan söz etmiştim. Her iki Josh da aynı pozisyonun oyuncuları. Ortak yönleri olduğu söylenebilecek oyuncular.

Belki bu bize Smith'i istemeyen , Iggy'le de hala anlaşmayan Sixers'ın ne yapmak istediği konusunda bir fikir verir.

Sevgi & Saygı ...

Hiç yorum yok: