25 Şubat 2011 Cuma

Yolun açık olsun Semih ( Yeni durak Cavaliers )


Semih'e nazar değdirdik. Dün kopan takas fırtınası genç yıldızımızı ligin en iyi takımından koparıp ligin en kötü takımına sürükledi.

Geçtiğimiz haftasonu oynanan All-Star maçında bir ara doğu takımının beşinde tam 4 tane Celtics'li vardı ; Rondo - Allen - Pierce - Garnett ... Buna bir de neredeyse kariyerinin her sezonunda all-star forması giyen Shaq'i de eklerseniz ilk beşi all-star'lardan oluşan , Doğu'nun en iyi takımının formasını giyiyordu Semih. Bu tip yıldızları içeren takımlarda genelde CRM ( Crew Resources Management - Ekip ilişkileri yönetimi ) , yani sportif ifadeyle '' Takım olabilme '' problemi olur. Celtics'i benim nazarımda '' Muhteşem '' kılan şey , bu ağırlıkta bu kalitede ve daha da önemlisi bu yaşta ( Rondo dışındaki diğer dörtlünün yaş ortalaması 33-34 ) oyuncuların kendi içlerinde mükemmel bir diyalogun olmasıydı. Kesinlikle tam bir CRM harikası bu adamlar. Her biri milyon dolarlar değerinde , adı dünyada markalaşmış isimler bir arada çok eğleniyorlar ve bizler de medya kanalıyla buna devamlı şahit oluyoruz. Bu sezon en meşhur vaka ana haber bültenlerine kadar yansıyan Shaq'in isyan videosuydu ( Semih'e salamalayküm baba dediği video ... ). Daha beterini de izledim ama video'nun embed kodunu alamadığım için burada paylaşamadım ; acaip acaip kıyafetlerle çılgınca danslar yaptıkları bir videoydu. İzleyen bilir ; anlatılmaz yaşanır cinsten ...


İşte bundandır ki , bir çoğumuz '' NBA'de bir takımda oynayacak olsaydın hangisini seçerdin ? '' sorusuna '' Celtics '' cevabı veriyorduk. ( Benim bu cevabı vermemde CRM'in ötesinde muhteşem bir savunma - istikrar takımı olmaları ve oyuncusundan malzemecisine , tribündeki taraftarına kadar herkesin çok hırslı ve fedakar olması daha büyük yer tutuyor. )

Bundandır ki nazarımız değdi Semih'e , bu satıra kadar yazdığım faktörler sebebiyle herkes '' Semih gerçekten çok şanslı '' deyip duruyordu. Gerçekten üzücü.

Yine de '' Olanda hayır vardır '' gerçeğini unutmamak gerek. Semih'in hala çok şanslı olduğunu düşünenlerdenim. Celtics doğu'nun en iyi uzun rotasyonuna sahip takımı(ydı, ona birazdan değineceğim.) Dolayısıyla Semih'in alacağı süreler , şimdi Cavaliers'ta alacağı sürelere nazaran çok kısıtlı kalırdı. Ligde ismini duyurabilmesi ve daha iyi bir kontrat , hatta daha iyi bir bireysel kariyer yapabilmesi adına daha hayırlı oldu diyebilirim. Ancak dürüst olmak gerek ; süre alabileceğim takımlar arasında bir tercih yapacak olsaydım bu Cavs olmazdı. Yine de hayırlı olabileceğini düşünüyorum Semih için. Neticede NBA dünyanın en dinamik spor organizasyonu ve geçen hafta itibarıyle Gerald Wallace , Chauncey Billups , Deron Williams gibi all-star ayarında oyuncular bile takas edildiler. Hatta Nuggets , takas etmek zorunda kaldığı Billups'a bugüne kadarki katkılarından ötürü teşekkür etmekle kalmayıp veteran oyun kurucudan özür bile diledi.

İnşaallah Semih için bu da bir fırsattır. Eminim o da bu fırsatı iyi değerlendirip göğsümüzü kabartmaya devam edecektir. Ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim , her akşam incelediğim rotoworld kaynaklı sakatlık raporunda Semih'in hastalanan annesinin yanında olmak üzere Türkiye'ye döndüğü notu yazıyordu. Nedir durum bilmiyorum ama geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin.

Cavs formasıyla da başarılar diliyorum. Yolun açık olsun dev adam.

Hiç yorum yok: