8 Şubat 2011 Salı

Düello'yu Martin kazandı




Muhteşem bir maça sahne oldu geceki kapışma. Brooks'tan yoksun Rockets , iç sahada bileği bükülmeyen Nuggets'a diş geçirmeyi başararak çıkışını ve play-off ümitlerini sürdürdü. Melo'nun kariyer rekorunu 50 sayıyla yinelediği maçın gülen tarafı , 37 sayı 7 assistle takımını sırtlayan Kevin Martin'li Rockets oldu. Her iki oyuncudan da parmak ısırtan bir performans gerçekten. NBA ligi için maç sonrası ve maç öncesi yazıları pek sevmem , en azından Amerika dışında bu pek de akıl mantık işi değil. Çok geniş bir yazar kadronuz olması gerek bunun için , ve meraklısı dışında okuyanı yok. Ancak burada kayda değer bir düello olduğu için , arşivde bulunsun istedim.

Billups'ın ilk çeyrekten sakatlanarak geri dönemediği maçı Rockets , Brooks'tan yoksun kadrosuna rağmen ( son maç kenara alınışını protesto edip maç bitmeden soyunma odasına gitti ve yalnızca 1 maçla cezalandırıldı ... ) Scola-Martin ikilisiyle Melo'nun Nuggets'ine darbeyi indirdi. Martin 26'da 12 şut isabeti , 12'de 9 serbest atış , 8'de 4 üç sayı isabeti ve 7 assist , 4 ribaund 3 top çalma istatistiğini yalnızca 3 top kaybederek gerçekleştirip resmen şov yapmış , Scola da 16'da 9 şut isabeti , 8 ribaund 3 assist ve 4 top kaybıyla onun şovuna eşlik etmiş.

Gülen taraf Nuggets olsaydı , eminim bugün heryerde Melo konuşuluyor olurdu. Dün geceki tahmin yazımda Melo'nun en yüksek sayı ortalamasıyla oynadığı takımın Rockets olduğuna ve son 4 maçta ortalama 35 sayı yaptığına değinip oyuncu bahsi olarak üst önermiştim. Melo tam anlamıyla kendini aştı ve 24'te 16 şut , 3'te 2 iki üçlük ve 18'de 16 serbest atış yüzdeleriyle tam 50 sayı atıp ( kariyer rekoru , önceki yine 50 sayıyla Knicks'e karşıydı ) bunun üzerine 11 de ribaund ekledi. Tüm bunları 39 dakikaya sığdırdı , ancak yine de takımının yenilgisine engel olamadı.

Geçen hafta Lebron'un Magic'e attığı 51 sayıdan sonra , Melo'dan da 50+ sayılık bir performans görünce gözler 2003 jenerasyonuna dönüyor haliyle. Wade , Bosh ve Milicic'ten (!) de bir sürpriz bekliyoruz artık.

Hiç yorum yok: