24 Şubat 2011 Perşembe

Sıcak saatler



Davis - Williams ve Hinrich - Bibby takasını duymuşsunuzdur. Şimdi az önce gerçekleşen takasları duyuralım :

Kendrick Perkins - Nate Robinson ( BOS ) ikilisi Jeff Green - Nenad Krstic ikilisiyle ( OKC ) yer değiştirdi.

Gerald Wallace ( CHA ) Joel Pryzbilla ve ikinci tur draft hakkı karşılığında Blazers'ın yolunu tuttu.

Aaron Brooks ( HOU ) Goran Dragic ve ilk tur draft hakkına karşılık olarak Suns'a geçti.

Shane Battier ( HOU ) eski takımı Grizzlies'e Hasheem Thabeet ve birinci tur draft hakkı karşılığında döndü.

Nazr Mohammed (CHA ) , D.J White ve Mo Peterson karışığında Thunder'a gitti.

Baron Davis ----) Cleveland Cavaliers
Mo Williams ----) Los Angeles Clippers

Al birini , vur ötekine. Davis bir kaç sezon öncesine kadar ligde oynadığı takımda dominasyon yapabilecek düzeyde bir oyun kurucuydu. Kariyerinin son çeyreğinde uğraştığı sakatlıklar , düştüğü mental zayıflık ve tüm bunların neticesinde gerileyen fiziksel özellikleri sebebiyle vites küçülten orta sınıf oyun kurucular arasındaki yerini aldı. Bu sezon Griffin'in dönüşü ve üzerine Gordon'un sakatlanmasıyla artan sorumluluğu sebebiyle biraz olsun sivrilmeyi başardı , ancak bu da onun takas edilmesine engel olamadı.

Açıkçası Mo Williams'ın , Davis'i pek de aratacağını düşünmüyorum Clippers için. Eğer bir takımım olsaydı , oyun kurucum olarak ikisini de düşünmezdim. Tercih etmek zorunda olsaydım , bu tercihi takımdaki diğer oyuncuların özelliklerine göre şekillendirirdim. Williams skor sorumluluğunu üstlenebilen bir oyun kurucu , dolayısıyla Clippers'a hücumda doğrudan katkı yapabilir. Ancak takımı oynatabilmesi konusunda Davis kadar efektif olamayabilir. Back up guard Bledsoe için iyi fırsat sayılır. Williams Cleveland'da bir oyun kurucudan çok shooting guard gibi oynuyordu. Şayet Clippers pakedi biraz daha değiştirip Ramon Sessions'u kapsayan bir paket tutturabilseydi başarı derdim ama şu an pek de net bir yorum yapamıyorum. Mo'nun ne işe yarayacağı Clippers'ın nasıl oynayacağıyla ilintili biraz da.

Cavs ise '' yıldız oyuncu '' getirip göz boyama yöntemine ısrarla devam ediyor. Jamison'dan sonra bir diğer '' patlamaya aday '' yıldız görünümlü balon daha. Mo'nun bıraktığı bayrağı Davis devralacaktır , bir oyun kurucu kadar bir SG kadar oynaması gerekiyor Cavs'in beklentilerini karşılayabilmesi için ve bana sorarsanız son dönemde çizdiği grafik pek de bu beklentiyi karşılayabilecek düzeyde değil. Cavs için her şey daha da kötüye gidiyor , umarım ters teper ve biraz olsun soluklanırlar.

Kirk Hinrich + Hilton Armstrong -------) Atlanta Hawks
Jordan Crawford , Mike Bibby , Maurice Evans -------) Washington Wizards

Hinrich de bir oyun kurucudan çok bir SG gibi oynayan guardlardan. Hawks Jeff Teague'e nihayet aradığı fırsatı veriyor gibi. Ayrıca Hinrich Hawks için biraz yumuşak kalabilir. Armstrong'un da Wizards'ta yapamadığını bir back up olarak Hawks'ta yapma şansı var.

Mike Bibby'e Allah kolaylık versin , idealleri olan bir takımdan deplasmanda sadece tek maç kazanabilmiş karman çorman bir takıma gidiyor. Kafasına göre takılır artık biçare. Maurice Evans adına üzücü bir takas , fena bir back-up değildi.


Taze takasları , yarın ve sonrasında yorumlayalım. Sıcak saatlerde ortalık daha da karışabilir , biraz daha sabretmeli.

Hiç yorum yok: