23 Şubat 2011 Çarşamba

Yeni takaslar - Yeni dengeler


Ortalık fena karıştı. Ben ne vakit tatile çıksam , blog yazmaktan uzakta kalsam , NBA'de müthiş gelişmeler olur.

Evet , aslında Melo'nun takasını bekliyordum. Keza Nuggets'a rest çekmişti , '' ya beni takas edin ya da sezon sonunda ben giderim. '' diyerek. Nuggets de onu bir hiç uğruna kaybetmeyi göze alamadı ve takas etti. Blogu bir haber blogu olarak kullanmıyorum , hem o kadar hızlı değilim hem de bunu yapan yeteri kadar haber sitesi var zaten. Bunlardan birinden de mevzunun detaylarını öğrendiğinizi düşünüyorum ama yine de hatırlatalım. Nuggets Billups - Melo ikilisiyle birlikte Shelden Williams , Renaldo Balkman ve Anthony Carter'ı Knicks'e gönderirken karşılığında neredeyse Knicks'in ilk beşini aldı ; Wilson Chandler , Raymond Felton , Danilo Gallinari , Timofey Mozgov'la birlikte ve 2014 ilk tur draft hakkı , Warriors'un iki adet ikinci tur draft hakkı ve 3 milyon dolar ...

Bu takasla birlikte Knicks'in bilet satışları anında tavan yaptı , ve %222 artış gösterdi. Şaka gibi.

Nuggets yönetimi , NBA'in en olgun oyun kurucusu Chauncey Billups'tan takas için özür diledi. Billups cephesinden herhangi bir tepki yok ; Melo ise çocuklar gibi şen. Buyrun ;




'' Nihayet evimdeyim , nihayet kavuştum New York'a. Çok mutluyum.'' diyor kısaca. Her iki taraf için de büyük hasret sona erdi. Nuggets cephesi ise konseptli bir duyuru yaptı. K-Mart '' Show must go on '''' Ne olduğuna bakmaksızın basketbolumuzu oynamaya devam edeceğiz. '' yorumunu yaparken Al Harrington da takas sonrası memnuniyetini dile getirdi.

Bir adam bir merdivenden yukarı çıkmak istemiyorsa , onu zorla yukarı itemezsiniz. NBA'de basketbol oynamak , gerçekten çok ama çok zor. Tempoyu ve ne düzeyde basketbol oynandığını biliyoruz. Melo'yu gönülsüzken orada tutmak zaten mümkün değildi , bunun haricinde '' gideceğim '' diye basbas bağıran bir oyuncudan da sezonun geri kalanında ve play-off'larda başarı getirecek düzeyde verim beklemek pek de rasyonel bir beklenti sayılmazdı. Bu açıdan , karşılığında alınan oyuncular düşünüldüğünde , Melo'dan vazgeçmek gayet iyi oldu Nuggets için. Takas sonrası özür diledikleri Billups ise , prosedürün ve Nuggets'a kazandırılan oyuncuların bedeli oldu. Mozgov'u direk aradan çıkarıyorum izninizle. Gallinari has bir şutör , Nuggets'a vereceği katkı Knicks'tekini aratmaz hatta daha iyisi olabilir. Felton'u zaten Bobcats gibi ( eski Bobcats ya da Larry Brown'ın Bobcats'i diyelim ) bir ağır vasıta takımdan sonra Knicks'in ve D'Antoni'nin sistemine başından beri yakıştıramamıştım. Bir türlü gözüm alışmamıştı. Yoluna Nuggets'ta devam edecek , denemeye değer bir risktir yine bence. Gelgelelim Chandler'a. Eminim Knicks pakedi onaylarken vazgeçmekten en çok korktuğu oyuncudur Chandler. Bence özel bir oyuncu ve farklı takımlarda farklı yönleriyle öne çıkabilir. Knicks'in Landry Fields'dan vazgeçmemiş olması da bence kayda değer bir diğer ayrıntı.

Knicks ise süper bir üçlü kurdu ; Billups-Melo-Stoudemire. Billups'ın beklenenin aksine Run&Gun'da zorlanacağını zannetmiyorum , takır takır oynatır o takımı o adam. Nuggets'ta da çok farklı bir hücum sistemi uygulamıyorlardı yıllardır.Ancak fizik olarak bu tempoya ne kadar dirayet gösterebilir burası muamma. Back-up guard'ın en azından bir Ty Lawson performansı göstermesi gerekiyor. Ki yabancılık çekmeyeceği düşünüldüğünde veteran guard Anthony Carter bu konuda Knicks'e beklenen desteği sağlayabilir. Balkman ve Williams ikilisi de Knicks'te açılan malum boşlukları kapatmak için çabalayacaklar.

Knicks için hala çok iyimser şeyler söyleyemeyeceğim. Evet kemik üçlü harika oldu , Melo-Stoudemire ikilisi oldukları yerden çok ama çok memnunlar ve bu da onların yüksek derecede verim sağlaması anlamına geliyor. Billups da vurguladığım gibi çok olgun ve tam bir profesyonel. New York gibi bir şehrin takımında oynamanın coşkusu , Nuggets'taki son durgun dönemlerinden kurtulması için iyi bir fırsat olabilir. İzleyip göreceğiz ...

Deron Williams Nets'te

İşte bu ! İşte bu ! Hiç bir oyuncu , bir NBA takımından büyük olamaz. Olmamalı. Açıkçası haberi duyduğumda verdiğim tepki buydu. Şaşırdım , ama şok olmadım. Bunu söylüyorum çünkü Williams ve (eski) takım arkadaşları başta olmak üzere herkes dumur olmuş durumda. Oysa ki insanlar Harris ve Murphy'nin Blazers'a takas olacağını düşünüyordu. Hatta Williams'ın pişkin pişkin Jazz kariyerine devam edebileceğini düşünenler bile vardı.

Sen ki , Jazz'i neredeyse senin yaşın kadar çalıştırmış bir koça , soyunma odasında saldırabilecek kadar kibirlenebilmiş , onun çizdiği oyunu mola sonrası sahada oynamama gibi bir gafa imza atabilmişsin ve nihayetinde 23 yıllık antrenöre illallah ettirip takımdan kopartabilmişsin. Yedirirler mi be adama ? Oh olsun. Williams'a pek sempati duyamamışımdır , ancak antipati de duymazdım bu olaya kadar. Sloan gittiğinden beri Williams'a kibirli , iğrenç bir adam gibi bakıyordum ve gözümde karizması sıfırlanmıştı. Sloan'ın ipini çekebilen adam sıfatı çok cafcaflı duruyordu ancak görüldüğü üzere bu '' sahte kabadayı '' 'lığın ta kendisiydi. Şimdi Nets'te tabir-i caizse sürünsün , Prokhorov gibi bir para babasının fakire yakışır umutlarıyla avunup dursun.

Bu olay da şöyle cereyan etti ; Deron Williams Nets'e gider , Devin Harris ve Derrick Favors da Jazz yolunu tutar.

Jazz için durumlar karmaşık. Harris hiç bir zaman büyük bir takımın as oyun kurucusu olabilecek kadar esaslı bir oyun kurucu olamadı ve olması da beklenmiyor. İdealleri olan bir Jazz'de Williams'ın back-up'ı olsa '' iyi hamle '' diyebilirdim ama şu manzarada bu çok zor. Bunun haricinde yeni jenerasyon uzunlar arasında büyük umutlar beslenen Derrick Favors iyi bir hamle olabilir , hele Jefferson-Millsapp-Memo üçlüsünden biri takas edilirse ...

Jazz'in hesapta olmayan , sürpriz bir hamlesiydi. Sloan - Williams arasında bu gerginlik olmamış olsaydı bugün her ikisi de hala Jazz'deydiler. Ancak Jazz , güçlü bir NBA yönetimine yakışanı yaptı ve '' Hiç kimse vazgeçilmez değildir ve hiç kimse kulübün önüne geçemez. '' mesajını Williams'ı takas ederek verdi. Prensip adına yapılmış bir hamleydi , lakin '' Jazz için yetersiz '' dediğimiz Harris'in kontratının 2013'te bittiği düşünüldüğünde prensibin Jazz'e ağır bir bedeli olacağını söylemek mümkün.

Thorton - Landry

Rockets'ta oynadığı dönemde kalburüstü bir forvet imajı veren Landry , Kings'te vasatın altında bir performans gösteriyordu. Aynı durum , Hornets'li Thornton için de geçerliydi. Böylesine bir eşleşme durumunda , bu iki oyuncuyu kafa kafaya takas etmek her iki takım için de karlı gözüküyor. Landry'nin Rockets günlerine yakın bir performans göstermesi Hornets'e çok şey katar. Aynı şekilde Thornton da yokları oynayan Kings'te daha serbest bir sorumluluk dengesiyle daha efektif olabilir.


***

Takas yasağının başlamasına çok kısa bir süre kaldı , ve her an yeni bir bomba daha görebiliriz. Özellikle Magic cephesi için tetikteyim. Genel bir takas yazısına dahil edilebilecek muhtemel bir takas bombası şu an dahi patlıyor olabilir , farkındayım. Ama yine de bu kadar sallantıya sessiz kalmak olmazdı.

Şayet yapabildiyseniz , beni bu satıra kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Uzun zamandır blog için bu kadar uzun bir yazı yazmamıştım. Şimdi müsadenizle , '' Yeni Knicks'i '' ilk kez izlemenin tadını çıkaracağım.

Hiç yorum yok: