23 Şubat 2011 Çarşamba

Gecenin tahminleri ( 24 Şubat '11 )


NCAAB :
  • Georgetown kazanır ( Güven : 6/10 ) L
  • Missouri kazanır ( Güven : 7.5/10 ) W
  • Purdue kazanır ( Güven : 9/10 ) W
  • Kentucky kazanır ( Güven : 6/10 ) L

NBA :
  • Houston Rockets kazanır ( Güven : 6/10 ) W
  • Indiana Pacers kazanır ( Güven: 7.5/10 ) W
  • Kevin Durant 29.5 sayı altı ( Güven : 7/10 ) L
  • Blake Griffin 38.5 sayı + ribaund altı ( Güven : 8.5/10 ) W

NCAA'i canlı gözle takip edemediğim için teknik yorum yapmak gibi bir gaflete düşmeyeceğim. Sıkıca takip ettiğim kaynaklar ve okuduğum makaleler itibarıyle küçük-orta düzeyde oranları değerlendirdiğim bir lig NCAAB. Güven oranlarından da anlaşıldığı üzere , en çok Purdue'ye güveniyorum bugün. Gariptir ki 4 pick arasında en yüksek oran da (1.44 ) onda. Rakibi 3 maç önce 14 sayı civarı farkla mağlup ettiler ve o maçta da rakip en skorer oyuncusundan yoksundu. Christian Wottford , sakat olan elinden ameliyat oldu (20 sayı 7.7 ribaund ) ve takımı yine onsuz sahada olacak.

NBA'de Rox'a güvenmek istiyorum müsadenizle. Play-off yarışı hızlandığında , şimdiki indiana misali 8. sıra mücadelesi veren ortalama takımlardan neredeyse potansiyellerinin üzerinde performanslar görürüz. Sebebi de aşikardir ; buraya kadar öyle ya da böyle getirdikleri sezonu play-off'la taçlandırmak isterler. İşte bu sebepten ötürü , Rockets'in çıkışını ligin en vasat takımına karşı da sürdürmesi muhtemel diye düşünüyorum. Bu kolay lokmayı boş geçme lüksleri yok. Aynı şey daha iyi durumdaki Pacers için de geçerli. Tek eksi faktör dün gece maç yapmış olmaları. Yine de Pistons'a ikinci kez mağlup olmamalılar diye düşünüyorum. Play-off için bu gerekli.

Durant dün gece maç yaptı , ve bu sezon 2 maçta ortalama 19.5 sayıyla oynadığı Spurs'e deplasmana gidiyor. Durant müthiş bir potansiyel , günündeyse 40 da atabilir ama ben 27-28 sayı civarı bir performans bekliyorum. İsteyen 37.5 sayı ribaund altı da alabilir.

Griffin'e güvenim daha yüksek , keza yoğun bir tempodan geçiyor. Dün gece 15'te 9 isabet 17'de 10 serbest atış isabetiyle 28 sayı 11 ribaund yaptı. Çok faül ve yüksek yüzdeye rağmen 39.5'luk baremle tahminimizde isabet bulduk. Şimdi back to back maçında ( art arda oynanan 2. maç ) olacak Clippers. Elde var bir. Kaman döndü , dolayısıyla boyalı alanda ribaundları paylaşabileceği biri var artık Blake'in. Kaman sezon başından beri yoktu. Etti iki. Griffin deplasmanlarda 20 sayı ortalamayla oynuyor ve kazanılan maçlarda ürettiği 26.4 sayı ortalamasının aksine kaybettikleri günlerde 21.5 sayı atabiliyor. Etti üç. Ve en önemlisi Griffin back to back maçlarda 20 sayı civarı ortalamayla oynuyor bu sezon. Şubat ayı grafiği de 23-11 şeklinde.

Herkese keyifli bir NBA gecesi & Bol Şans

Hiç yorum yok: