25 Şubat 2011 Cuma

Celtics ne yapıyor ?


Bir önceki postta da belirttiğim üzere , Celtics dün Semih ve Harangody dışında , Nate Robinson ve Kendrick Perkins'i de takas yoluyla takımdan ayırdı.

Sezon başından beri şampiyonluk için favorim Celtics'ti. Her şeyden önce şampiyonluğun savunma ve istikrarla kazanıldığını düşünen biri olarak Celtics'in bu konuda mübalağasız ligin en iyisi olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak bunun haricinde basketbol için çok önemli bir şeyi temin eden bir uzun rotasyonu vardı Celtics'in ; pota altı sertliği ve ribaund.

Zaten takım olarak savunmayı çok bilinçli ve doğru yapıyorlar. Dahası istekli ve hırslı yapıyorlar ve en güzeli uzun rotasyonu geniş ve kurabileceğiniz alternatif PF-C kombinasyonlarının bir çoğu onları taşıyacak savunmayı yapmanızı sağlayabilecek sertlikte isimler. Shaq - J.O - Garnett - Davis - Perkins - Semih ... Şu kombinasyonun en zayıf halkası gibi duran Semih'in bile hatrı sayılır bir sertliği vardır NBA için. Arka alandaki isimler de Rondo - Allen - Pierce gibi oyuncular olunca ister istemez favori oluyordu Celt'ler.

Bu , düne kadar böyleydi.

Perkins ve Semih gitti , J.O sezonu kapattı. Geriye kala kala Shaq , Garnett ve Davis kaldı. 38'lik Shaq'tan devamlı nitelikte bir şeyler beklemek hayalcilikten başka bir şey değil. Davis pozisyonu için undersize , katabileceğinin en iyisini katsa da bu dezavantajın önüne geçemiyor. Yeni gelen Krstic ise gidenlere ve Celtics'in genel yapısına nispeten çok yumuşak kalıyor.

İşte şimdi Celtics'in şampiyonluğu adına şüpheliyim. Tamam , Perkins kendisine önerilen kontratı kabul etmediği gibi '' Sezon sonunda bu parayı verene giderim '' restini çekerken takas edilebileceğini biliyordu. Nitekim klasik mevzu gerçekleşti ve resti gören yönetim onu takas etti. Robinson desen , zaten Celtics'te sırıtıyor ve saç baş yoldurtuyordu. Delonte West'in dönüşünden sonra üçüncü guard'lığa düşecekti. Bu açıdan onun gönderilmesine sevindim diyebilirim. Karşılığında gelen Green de belki SF'den bozma PF olarak Celtics'in sertliğine bir şeyler katabilir. Ama neresinden tutarsanız tutun , son manzara eskisini her türlü aratıyor. Olası Doğu finalinde Howard'ı kiminle , nasıl durdurmayı düşünüyorlar ? Hadi onu geçtiler , yine bir Lakers finali olursa Bynum-Odom-Gasol gibi bir üçlüyü durdurmak konusunda kendilerine eskisi gibi güvenebiliyorlar mı ? Hepsi iyi hoş , Semih'i niye (neredeyse) karşılıksız takas ettiniz ?

Ainge & Rivers ikilisinin kararlarına her daim saygı duymuşumdur. Ancak bu defa hata yapmış olmalarından endişeleniyorum.

1 yorum:

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Pierce'ın takaslar hakkındaki yorumu : Umarım Ainge ve Rivers ne yaptıklarını biliyorlardır.